Robin Thicke на съд заради обвинения в плагиатство

"Blurred Lines" е един от безспорните хитове на лятото в Америка, но ситуацията, в която вкара създателите си, е далеч по-малко лежерна.
 
Оказва се, че спред някои хора "Blurred Lines" има подозрително много допирни точки не с еднo, с цели две парчета - “Got To Give It Up” на Marvin Gaye и "Sexy Ways" на Funkadelic. И от двете страни са заплашили Robin Thicke със съдебни дела по обвинения в плагиатство, и вероятно затова Thicke, T.I. и Williams са решили, че атаката е най-добрата защите - и са подали първи иск за клевета срещу децата на Marvin Gaye (които представляват интересите му) и компанията Bridgeport Music (които имат правата върху музиката на Funkadelic).
 
Според Hollywod Reporter, които първи се добраха до историята, делото е било заведено в Калифорния в петък, 16 август. В него се твърди, че макар респектът на изпълнителите на "Blurred Lines" към Gaye и Funkadelic да е огромен, те нямат избор, освен да заведат дело, за да изчистят имената си от обвиненията. 
 
Thicke спечели един поддръжник в лицето на George Clinton, лидерът на Funkadelic, който написа в туитър: "Никакви семпли от "Sexy Ways" на #Funkadelic няма в "Blurred Lines" на @robinthicke, но Armen Boladian продължава да го твърди? Ние подкрепяме @robinthicke @Pharrell!" Това щеше да е чудесно, ако не беше известно, че изпълнителят от години е във война с Bridgeport за това на кого принадлежат правата на песните на Funkadelic (които Clinton е написал почти еднолично в голямата си част), затова подкрепата му трудно може да бъде считана за изцяло безкористна.
 
Всъщност, сравнете сами трите парчета и кажете намирате ли основания за упрек в плагиатсвто или не:
 
 
 

Свързани новини

Обявиха саундтрака на десетилетието

25.11.2019

Robin Thicke дава воля на романтиката

13.03.2019

N.E.R.D с нов албум

08.12.2017

Pharrell записа песен за след 100 години

16.11.2017

Robin Thicke ще е татко за втори път

21.08.2017


flash