fun. пуснаха видеото към “Why Am I The One”

С прясно спечелени награди Grammy зад гърба си, fun. пускат и чисто ново видео към последния си сингъл “Why Am I The One”. 

Музикалният видеоклип към песента е съсредоточен върху един винтидж куфар. След като бива оставен на летището, той (със залепен на него етикет с баркод и надпис FUN) се впуска в поредица приключения – от захвърлянето му на боклука, през попадането му в заложна къща, до това да бъде возен на мотор и да участва в игра на покер.
 
 
"Проследихме пътя на един изгубен куфар”, обяснява мулти-инструменталистът Andrew Dost. "Така че този път не сме ние звездите във видеото”. И действително, въпросният куфар заема по-голямата част от времето в клипа, докато момчетата от fun., облечени в елегантни ретро костюми, остават предимно в периферията.
 
"Смятам, че има много метафори във видеото, които могат да се свържат с нас и изминалата една година, но е видео, което се надявам да накара хората да се почувстват по много различен начин следващия път, когато отидат на летището и предадат багажа си", казва китариста Jack Antonoff. "Всъщност това е много сериозно видео. Дори и да изглежда лековато и забавно, то носи доста дълбоко послание.”
 
"Песента е за това постоянно да си на път, нещо, което се случва с нас през последните десет години, но през изминалата една – повече от когато и да било”, споделя Ruess. "Например, в момента аз не живея никъде. Нямам апартамент, нямам нищо. Преди се преместих от Феникс в Ню Йорк, а сега се местя от Ню Йорк кой знае къде. Но това е всичко, което познавам, така че съм свикнал.” 
 
"Why Am I Тhe One" e най-новият сингъл от втория албум на fun., Some Nights, от който са парчетата "Carry On" и едноименното "Some Nights", както и техният супер хит “We Are Young" с Janelle Monae, продал над 6.2 млн. копия и донесъл на бандата Grammy за “Най-добра песен на годината”.
 
Албумът Some Nights на fun. е на музикалния пазар от Орфей Мюзик / Warner Music International.

Свързани новини

Janelle Monáe - "I Like That"

25.04.2018

Janelle Monáe с нов сингъл

11.04.2018

[видео] Janelle Monáe: Dance Apocalyptic

12.07.2013

Janelle Monae и Erykah Badu - Q.U.E.E.N

29.04.2013

Риана с 6 номинации на европейското MTV

17.09.2012


flash