Търси в сайта...

Mumford & Sons, Lana Del Rey и Frank Ocean спечелиха на Brit 2013

Mumford and Sons спечелиха наградата за най-добра британска група, побеждавайки Muse, The xx, One Direction и Alt-J на снощната церемония по връчането на наградите Brit 2013.

Албумът на Emeli Sande, Our Version of Events, спечели в категорията Албум на годината. Изпълнителката беше определена и за Най-добра изпълнителка и получи наградата си - чийто дизайнер тази година беше Damien Hirst - от Taylor Swift. 
 
Ben Howard победи в категорията Най-добър изпълнител, в конкуренция с Plan B, Richard Hawley, Calvin Harris и Olly Murs. Murs обаче показа истински феърплей, публикувайки в туитър: "Ще излъжа, ако кажа, че не ми стана гадно, че загубих. Но браво на Ben Howard - заслужена награда!!" Howard отнесе статуетката и за Пробив, надвивайки изпълнители като Alt-J и Jake Bugg. 
 
Най-добра международна изпълнителка стана Lana Del Rey. "Живяла съм тук, обичам това място и написах тук албума си - за мен е чест", каза американската изпълнителка при получаването на наградата си.
 
Frank Ocean стана Най-добър международен изпълнител. "Преди тази година не бях получавал много награди в живота си", каза американецът, който наскоро спечели Grammy за Най-добър ърбан съвременен албум за Channel Orange. "Определено извървях дълъг път от закусвалнята в Ню Орлийнз", добави той. 
 
Наградата за Най-добра международна група отиде у The Black Keys. Dave Grohl, който я връчваше, я прие от тяхно име, с думите "Long live rock and roll."
 
Песента на Adele - и музикална тема от последния филм за Джеймс Бонд, "Skyfall", очаквано получи наградата за Най-добър британски сингъл. Певицата беше изпратила видеосъобщение, в което благодари и коментира факта, че в момента е в Лос Анджелис, добавяйки: "Не живея тук, ако някой си го е помислил. Идвам си у дома!"
 
Coldplay спечелиха осмата си награда Brit за Най-добра група на живо, побеждавайки Mumford & Sons, Muse, The Vaccines и самите The Rolling Stones. Muse бяха и откриващата група за вечерта с пиротехническа фиеста по време на изпълнението на "Supremacy", за което към тях се присъедини и 75-членен оркестър. 
 
В рамките на церемонията по раздаването на наградите, водени от комика James Corden, се включиха със свои изпълнения и Robbie Williams и Justin Timberlake, който изпълни новото си парче "Mirrors", Taylor Swift и Ben Howard. One Direction изпълниха микс на "One Way Or Another" на Blondie и "Teenage Kicks" на The Undertones.
 
Brit Awards 2013 - пълен списък с победителите:
Пробив - Ben Howard
Най-добра соло изпълнителка - Emeli Sande
Най-добра група - Mumford & Sons
Най-добра група на живо - Coldplay
Най-добър соло изпълнител - Ben Howard
Продуцент на годината - Paul Epworth
Най-добър сингъл - Adele, Skyfall
Специална награда - War Child
Глобален успех (за международни продажби през 2012) - One Direction
Избор на критиката - Tom Odell
Международна соло изпълнителка - Lana Del Rey
Международна група - Black Keys
Международен соло изпълнител - Frank Ocean
Най-добър албум - Emeli Sande, Our Version Of Events

Свързани новини

BRIT 2015: номинациите

16.01.2015

Номинираните за Brit Awards 2013

11.01.2013


flash