Бийбър е за затягане на правилата срещу преследващите звездите папараци

Нелепата смърт на 29-годишния папарак, който загина след като снима ферарито на Джъстин Бийбър, даде повод на певеца да призове за затягане на правилата срещу преследващите журналисти, за да бъде спасен както техния живот, така и този на знаменитостите.

Предишни призиви на звездите за предприемане на подобни мерки бяха пренебрегнати като противоречащи на първата поправка на Американската конституция, гаратнитараща свободата на словото и на пресата.

Бийбър изрази съболезнованията си към близките на загиналия и изтъкна факта, че той дори не бил зад волана на злополучното ферари, довело до гибелта на фотографа.

"Надявам се този трагичен случай да доведе до адекватна промяна на законодателството, което да гарантира живота на знаменитостите, на органите на реда, на гражданите и на самите фотожурналисти", е написано в прессъобщение на певеца, разпространено от неговата дискографска компания.

Много холивудски знаменитости, сред които и Майли Сайръс, изказаха негодуванието си от действията на папараците, които подлагат живота си на опасност, за да се доберат до сензационни кадри. В свой туит тя написа, че трагедията с папарака зад Бийбър "била предизвестена". Това станало ясно още след нелепата кончина на лейди Даяна при автомобилна катастрофа в Париж и след среднощно преследване с фотографи.

Повечето от тях си изкарват хляба с рискови фотоси от личния живот на звездите, на принципа "ден година храни". При все това драмата със заснемането на ферарито на Бийбър е първата, при която бе регистрирана смърт на папарак. Досега те получаваха само контузии или наранявания при изпълнение на своята професия, кога от нехайство, кога от невъздържаната реакция на заснети от тях субекти.


Свързани новини

Джъстин Бийбър пусна модна линия

31.01.2019

Justin Bieber пуска новия албум на 13.11

04.09.2015

Justin Bieber праща послание на Selena

02.09.2015

Джъстин Бийбър се напушил здраво

13.09.2013

Тейлър Суифт, Бийбър и Риана в Гинес

09.09.2013


flash