Лейди Гага иска да закупи правата върху песнина Едит Пиаф

Лейди Гага води преговори за закупуването на първото филмирано изпълнение на легендарната френска певица Едит Пиаф и за правата върху девет нейни песни, пише в. "Сън". 

26-годишната Лейди Гага е възторжена почитателка на голямата дама на френския шансон и се е свързала с управляващите наследството й, за да разбере дали може да се сдобие с правата върху песни на Пиаф. 
 
Ако ексцентричната поп звезда успее в начинанието си, това ще е от полза за музикалното наследство на Едит Пиаф, починала от чернодробен рак през 1963 г. 
 

 
"Лейди Гага има огромен брой фенове по целия свят и чрез нея музиката на Пиаф ще достигне до новото поколение", казва източник от обкръжението на певицата. Освен правата върху песни на легендарната френска изпълнителка, Лейди Гага иска да закупи и нейни принадлежности -  дрехи, обувки, бутилки от парфюми и лични писма. 
 
 "Лейди Гага винаги е възприемала Едит Пиаф като свое музикално вдъхновение. Тя вижда много от себе си в Едит. Подобно на голямата френска певица Лейди Гага проявява бунтарски характер в своето време", допълва източникът.

Свързани новини

Лейди Гага се завърна на сцената

13.05.2013

Албумът на Lady Gaga идва скоро

07.02.2013

Истината: Звездите без грим - Галерия

06.02.2013

Гага спала с асистентката си

04.02.2013

Лейди Гага ще пее интимно на Обама

20.01.2013


flash