Търси в сайта...

Анджелина Джоли ще разговаря с турския президент за сирийските бежанци

Холивудската знаменитост Анджелина Джоли, посланик на добра воля на ООН, ще разговаря днес в Анкара с турския президент Абдуллах Гюл по проблемите на сирийските бежанци. При изключителни мерки за сигурност, тя посети вчера бежанския лагер край град Килис, където са настанени около 12 хиляди сирийци.

Заедно с Джоли, в лагера бе и върховният комисар за бежанците към ООН Антонио Гутереш. Двамата се запознаха с условията в лагера, посетиха създадените специално за сирийските бежанци детски ясли, начално училище и болница. В изявление пред медиите Антонио Гутереш изтъкна високото качество на оборудването и услугите, които са създадени в турския лагер. Анджелина Джоли подчерта, че е имала възможност да разговаря с много семейства и деца.

Специално искам да благодаря на Турция, на турския народ, че отвори границите си за тези семейства, които страдат и изпитват големи мъки. Това е най-добре уреденият бежански лагер, от всички, които съм посетила досега, каза тя. Джоли подчерта също, че само за една година бежанците от Сирия са се увеличили десеторно и това представлява много голям проблем за всички.

В Анкара днес се очаква да пристигне и помощник държавният секретар на САЩ Бил Бърнс за разговори с турските лидери по сирийската криза.


Свързани новини

Джоли обмисля спиране на кино кариерата

03.12.2012

Бранджелина пазят мястото на сватбата

28.11.2012

Джоли и Пит оправдани за уволнение

14.11.2012

Жените-марки: Анджелина Джоли

12.11.2012

Тийзър на "World War Z" с Брат Пит

06.11.2012


flash