Търси в сайта...

Ема Уотсън "най-опасна" в мрежата

Английската актриса Ема Уотсън е любимата знаменитост на киберпрестъпниците, които се опитват да измамят интернет потребителите. Това заключение беше направено от специалистите по компютърна сигурност в McAfee, цитирани от iNews.bg.
Според експертите звездата от филмите за Хари Потър е "най-опасната" знаменитост в момента, за която човек може да търси информация онлайн. Причината е в множеството сайтове, които използват името на Уотсън, за да накарат потребителите да свалят зловреден софтуер или да им откраднат ценни лични данни. Така, когато търсите търсите информация за 22-годишната Ема, шансът да попаднете на подобен опасен сайт е едно на осем, изчисляват от McAfee.
Проучването на притежаваната от Intel компания за компютърна сигурност се провежда за шести пореден път. За миналата година "победителката" в класацията беше Хайди Клум.

Данните на McAfee сочат още, че жените знаменитости се използват много по-често от киберпрестъпниците за примамване на невнимателни потребители. Единственият мъж, попаднал в първите 20 места на класацията, е американският актьор и телевизионен водещ Джими Кимел.

В челните места на "опасните" знаменитости в итернет са още Джесика Бийл, Ева Мендес, Селена Гомез и Хали Бери.

Emma Watson септември 2012


Свързани новини

Ема Уотсън отново е сингъл

30.05.2018

Ема Уотсън е песимист в любовта

25.09.2012

Ема Уотсън иска да стане гримьор

08.05.2012

Ема Уотсън бяга от папараците...като мъж

04.04.2012

Ема Уотсън в "Красавицата и звяра"

16.02.2012


flash