Рита Ора издава дебютния си албум ORA на 28 август

Последната една година е повече от сбъдната мечта за младата британска изпълнителка от албански произход – РИТА ОРА.

Новото попълнение на лейбъла Roc Nation/Columbia Records успя да направи два №1 сингъла в британския чарт: R.I.P с участието на Tinie Tempah и How We Do Party, златен статус на парчето с DJ Fresh  - ‘Hot Right Now’. Рита подгряваше американското турне на хип хоп звездата Drake и актуалното турне на британските гиганти – Coldplay. Отделно певецата беше в афишите на всички най-големи фестивали на Острова и събития като Hackney Weekend, Wireless, Lovebox, T in the Park, Capital’s Summertime Ball, T4 On The Beach и други.

След всичко това Рита Ора е готова с дебютния си албум, озаглавен “ORA”, в който взимат участие истинско съзвездие от продуценти сред които Drake, Chase & Status, Switch, Stargate, Will-i-am, Fraser T Smith и The Dream. „Не мога и до сега да повярвам, че имах късмета да работя с всичките тези хора. Времето, прекарано в студиото беше страхотно” – казва самата Рита Ора.

В подкрепа на издаването на дебютния албум ‘ORA’, Рита ще изнесе два самостоятелни концерта във Великобритания – на 29 август в Манчестър и в лондонската зала „London’s Scala” един ден по-късно като билетите за двата концерта се продават за по-малко от 30 минути. Освен големите си хитове ‘R.I.P’, ‘Hot Right Now’ и актуалният сингъл ‘How We Do (Party)’, певицата ще представи нови песни от предстоящия албум. Преди това тя ще направи участия на парада  G-A-Y (25.08, Лондон) и Notting Hill Carnvial (27.08).

Рита Ора е родена на 26.11. 1990г. в Прищина, Косово (все още част от СФРЮ) в семейство с албански произход. Същата година родителите й емигрират във  Великобритания. През 2004г. тя участва в английски филм на име "Spivs", а през 2008 записа дебютният си сингъл "Where's Your Love" , в който взима участие Крег Дейвид.

Албумът ‘ORA’ излиза на 28 авуст 


Свързани новини

Истината: Звездите без грим - Галерия

06.02.2013

Шакира е... македонка

05.02.2013

Video: Rita Ora - Radioactive

10.12.2012

Рита Ора изневерявала с 20 мъже

06.12.2012

Рита Ора: "RIP" е само моя

03.09.2012


flash