Андре 3000 oт Outkast ще играе Джими Хендрикс

Рапърът Андре 3000 ще играе Джими Хендрикс в биографичен филм за легендарния китарист и изпълнител, съобщи сайтът IFTN.

Филмът ще носи заглавието All By My Side и ще се съсредоточи върху събитията от живота на Хендрикс, след като той се установява в Лондон в периода 1966-1967 г. Това е и времето, когато кариерата му е в най-големия си разцвет. Тогава той записва емблематичните албуми Are You Experienced, Axis: Bold As Love и Electric Ladyland. В този период започват и сериозните проблеми на Хендрикс с алкохола и наркотиците.

Тези преживявания не са непознати на Андре 3000, известен най-вече като част на хитовия дует Outkast. В началото на 90-те години той също е зависим, но впоследствие успява да преодолее проблемите си.

Зад продукцията стои сценаристът и писател Джон Ридли, за когото това ще бъде режисьорски дебют. Снимките ще започнат в Ирландия през следващия месец.
Досегашните изяви на Андре 3000, роден като Андре Бенджамин, включват основно второстепенни и епизодични участия. Сред тях са роли в комедията Pro-Semi с Уил Фарел и Уди Харелсън, "Револвер" на Гай Ричи, както и в трилъра с Антъни Хопкинс и Райън Гослинг Fracture.
Dnevnik.bg

Свързани новини

Beyonce и Andre 3000 - "Back To Black"

30.04.2013


flash