Дивна и Рут Колева разбиха статуквото на родната музикална сцена

Младите лица на българската музикална сцена - Дивна и Рут Колева - грабнаха най-много статуетки на тазгодишните музикални награди на БГ Радио, предаде БГНЕС.

14-годишната Дивна спечели наградите за дебют и "Най-добра песен" за "Ти не можеш да ме спреш" ft. Миро и Криско. Малолетната изпълнителка не успя да скрие вълнението си, взимайки статуетките, като благодари най-вече на певеца Миро, който отвори пътя й към голямата сцена.

Белослава пък подкрепи младата звезда на родната джаз сцена Рут Колева.  Двете спечелиха наградата за "Най-добър дует", а Рут Колева беше отличена и за "БГ изпълнителка" на годината. В мъжката категория с наградата се отличи Любо Киров.

Водещи на събитието бяха Орлин Горанов и Любо, а зрителите се насладиха на изпълненията на Елица Тодорова, Графа, Бобо, Васил Найденов, Мария Илиева, Дивна, Миро, Орлин Горанов, Мариана Попова, Тони Димитрова, Кристина Димитрова, Рут, Белослава, БТР, Лора Караджова и Симфоникс.

На сцената излезе и примата на българската естрада Лили Иванова, която изпя новата си песен "Не съм за теб".

"БГ Група" на годината станаха Мери Бойс Бенд, а наградата за "БГ Албум" спечели Графа с хитовия албум  "Невидим".

Видеоклипът към песента "Заедно" на Графа, Любо и Орлин Павлов беше отличен с награда. Режисьор на лентата е Васил Стефанов.

Баладата "Чуй ме" на Мариана Попова е докоснала сърцата на най-много българи с "Най-добър текст", за който самата изпълнителка призна от сцената, че е изляла в него цялата си душа и то само за 10 минути.


Свързани новини

Мери Бойс Бенд празнуват юбилей в SLC

22.01.2015

„С нов глас От любов към живота”

13.09.2013


flash