Лейди Гага печелела 30 млн. долара годишно от "Туитър"

Лейди Гага печели 30 млн. долара годишно от профила си в "Туитър", пише сайтът NME.com, позовавайки се на материал в Wall Street Journal. 

Изпълнителката на хита Born This Way е изградила толкова силна връзка с последователите си в социалната медия, че тя е на стойност една трета от обявените 90 млн. долара доход на певицата през миналата година, твърдят маркетинг експерти.



Маркетинг мениджърът Джон Бонини, който работи за Impact Branding & Design, твърди, че публичността и директната връзка, която певицата е развила със своите почитатели през сайта помага за повишаването на нейната способност за печалба. Нещо повече, по този начин става по-вероятно нейните фенове да поръчват и купуват музиката й, вместо да я теглят незаконно. 

"Тя наистина ги ангажира и ретуитва неща, които те казват, сякаш е една от тях", допълва той. 

Популярността на Лейди Гага в "Туитър" няма равна. В началото на март тя се превърна в първата личност в социалната мрежа с 20 млн. последователи в сайта, с което изпревари Джъстин Бийбър (18,1 млн.), Кейти Пери (15,75 млн.) и Риана (14,49 млн.). За сравнение, американският президент Барак Обама е на осмо място в класацията за хора с най-много последователи в "Туитър" с 12,84 млн. души.

През май миналата година Гага стана и първата личност, привлякла 10 млн. последователи, които през януари 2012 г. станаха 18 млн.

Преди броени дни през профила си в "Туитър" певицата обяви, че възнамерява да спре коментарите и изявите си в медиите за известно време след излъчването на интервюто й с Опра Уинфри на 18 март. Тя твърди, че няма какво повече да каже на пресата от казано в него.

dnevnik.bg


Свързани новини

Лейди Гага се завърна на сцената

13.05.2013

Албумът на Lady Gaga идва скоро

07.02.2013

Истината: Звездите без грим - Галерия

06.02.2013

Гага спала с асистентката си

04.02.2013

Лейди Гага ще пее интимно на Обама

20.01.2013


flash