Рафи записа първия си сингъл в Лондон

Победителят от първия сезон на формата X Factor в България Рафи Бохосян вече може да се похвали със записите на дебютния сингъл в кариерата си.

Парчето бе записано в студиото на Трой Милър, човекът познат най-вече от работата си с Ейми Уайнхауз. В студиото, за да помогне за записите на младия талант, се включи и неговият любим ментор Васко Василев. Часове наред той стоя плътно до изпълнителя, за да постигнат заедно най-доброто изпяване и настроение в парчето пред микрофона.  



По време на престоя си в Лондон Рафи имаше и няколко изключително важни срещи с водещи фигури от музикалния бизнес, една от които емблематичният създател на музикалното риалити X Factor и съдия в няколко риалити сезона във Великобритания и САЩ, човекът пред когото треперят всички кандидат-звезди, строгият, но справедлив ментор – Саймън Кауъл.

Саймън сподели, че е следил развитието на Рафи във формата и че на живо изглежда дори още по-симпатичен отколкото на телевизионния екран. Той поздрави специално екипа на Нова Телевизия за брилянтното изпълнение на шоуто и изказа искреното си възхищение от организацията и финалистите в първия български сезон.

Според него предаването и финалистите в него са на световно ниво. Като собственик и на една от водещите продуцентски компании за телевизионни и музикални продукции – „Сайко” с ексклузивен глобален договор със Сони Мюзик, Саймън даде на Рафи ценни съвети за това как се поддържа успешна музикална кариера.

Самият Рафи все още не може да повярва, че е имал възможност да си побъбри с големия Саймън: „Тази среща за мен беше супер изненадваща. Тя не беше планирана в графика ми и когато ми казаха, че Саймън иска да ме види и да се запознае с мен, направо не можах да повярвам. Покани ме в една разкошна зала с уникален интериор, Лондонската забележителност Goldsmith’s Hall, където снимаха едно от предаванията. За снимките беше поканена и известната актриса-двойничка на английската Кралица Елизабет. Беше страхотна, съвсем убедителна! Даде ми и рицарско звание. Саймън се държа изключително приятно, прояви типичното си чувство за хумор и най-важното – не ме разкритикува за нищо. Каза, че ако не стана звезда ще си имам проблеми с него. Естествено ме накара да обещая, че ще работя много, без да спирам и ще се вслушвам в хората от екипа си, които са професионалисти и знаят какво правят. Най-важното е, че той още веднъж потвърди собствените ми разбирания, че за да станеш световна звезда, трябва първо да си Топ артист в собствената си държава.”

В офиса на Сони Мюзик в Лондон Рафи бе поканен в „звездната стая”, специално създадена зала, където организират срещите си с медии големите имена на компанията по време на престоя си на Острова. Там си почиват и дават интервюта Бионсе, Шакира, Кристина Агилера, както и новите таланти от английския X Factor - One Direction, Шер Лойд, Ребека Фъргюсън и JLS.

Там Рафи, Станислава Армутлиева и екипа на Нова Телевизия имаха организирана среща с Джордж Лавендис, който понастоящем изпълнява длъжността Мениджър на международния департамент на Сайко ТВ, съвместна компания на Саймън Кауъл и Сони Мюзик Ентъртейнмънт. Джордж поздрави Рафи за избора на това хитово парче за свой първи сингъл и му сподели, че откакто бил чул демото си го припявал постоянно. В доказателство на това той веднага изпя припева на дебютния сингъл на Рафи и предизвика всеобщото одобрение на целия екип.  

Джордж показа на Рафи целия офис на Сони и го запозна с различни мениджъри в компанията, които оглавяват ключови департаменти в структурата на музикалния гигант. „Точно така си представям музикалния бизнес. Впечатляваща организация, екип от супер професионалисти, които са концентрирани и изцяло отдадени на това, което правят. Позитивни и вдъхновени хора. Искам да съм част точно от това.”



По време на целия си престой Рафи бе приветстван от свои фенове – българи, живеещи в Лондон. На летището, в метрото и по улиците на града Рафи се срещаше с хора, които го разпознаваха и поздравяваха за успеха му в България. За снимките на видеото си и филма в Лондон Рафи покани през Фейсбук страницата си всички свои фенове на Трафалгар Скуеър и беше изключително приятно изненадан от големия брой хора, които се събраха там.

В момента в студиото в Лондон се прави финалният микс на песента на Рафи, а впоследствие в друго лондонско студио ще бъде направен и финия мастеринг на звука. Очаква се песента да се появи в българския ефир в средата на месец март 2012 г.


Свързани новини



flash