Ванеса Мей на съд за подигравката с България

Фенове и организатори ще търсят обезщетение по съдебен път след подигравката, която Ванеса Мей си направи с родната публика.

Както е известно цигуларката бе посрещната с яростно освиркване и дюдюкания при излизането й на сцената на зала №1 на НДК за концерта й в сряда.

Наложи се дори дузина гардове да пазят звездата от обективно разгневилата се публика. Причината за гнева на хората беше, че концертът започна с повече от час и половина закъснение, а вече влезлите бяха изтикани да чакат прави извън залата.

Фиаското се дължеше на факта, че вместо да излезе на сцената в 20 часа, Мей дойде от хотела си в 20,40 ч. и без да се притеснява поиска да провери звука.

Така час и половина феновете трябваше да бъдат изгонени от залата и да чакат отпред.

В момента се обсъждат юридическите пътища феновете да получат обезщетение от организаторите от Most of evil Music Ltd, а те от своя страна ще търсят реванш за поведението на цигуларката от самата нея.

Според управителя на фирмата Гани Куршумов скандалът е възникнал заради "безотговорното отношение на артиста спрямо поетия ангажимент”.

"Това, което тя не направи, е да излезе в 8 часа на сцената. Стоя до 8 без 10 в хотела си и тогава тръгна да прави саунд чек, което изнерви организатори и публика. Нейните капризи ни дойдоха до гуша в един момент. Например, от известно време шием рокля с кристали, а минути преди концерта Мей реши, че не я харесва и няма да е с нея. А самата тя я одобри предварително! Проблемите с нея започнаха от момента, в който стъпи в България. Платихме хонорара и самолетните билети седмица преди концерта”, обясни Куршумов.



flash