Бритни Спиърс на 30

Бритни Спиърс е американска поп певица. Родена е на 2 декември 1981 г, в Маккомб-Мисисипи, и отраснала в Кентууд-Лузиана. Тя е една от най-продаваните певици за всички времена с над 100 млн. продадени копия на албуми и 90 млн. продадени сингли. От нейния дебютен албум Baby One More Time са продадени над 30 млн. копия по цял свят, което го прави един от най-продаваните дебютни албуми за всички времена.

Родена е в Маккомб, Мисисипи, и е израснала в Кентууд, Луизиана.Става известна с участието си в детския New Mickey Mouse Club в сезоните му от 1993 и 1994 г. сред колегите ѝ там са Джъстин Тимбърлейк, Кери Ръсел, и Кристина Агилера.

През юни 2007 година тече развод на певицата със съпруга ѝ Кевин Федърлайн ( на снимката), който по-късно иска попечителство над децата поради пристрастеност на певицата към наркотици.

През ранните години на кариерата си Бритни има конкуренти на поп сцената като изпълнителки от също голяма величина — Кристина Агилера, Пинк, Бийонсе, Гери Халиуел.

Дебютният ѝ албум, издаден от Jive Records, ...Baby One More Time в началото на 1999 г. веднага влиза в музикалните класации в САЩ и оглавява тези във Великобритания. Сингълът, носещ същото име, също става номер 1 в много страни и е придружен от видеоклип.

Спиърс чупи рекорда за най-млад изпълнител, когато на 17 години дебютира със сингъл на първо място в класацията Топ 100.

През 2000 г. Спиърс е номинирана за две награди "Грами" – за най-добра певица за сингъла ...Baby One More Time и за най-добър млад артист. Печели и двете.

Следващият ѝ албум Britney излиза на пазара на 6 ноември 2001 г. и директно превзема първото място в класациите. Това я прави първата певица в историята на звукозаписната индустрия, която заема първо място с трите си първи албума.

През септември 2002 г. Спиърс си взема почивка от сцената, а през 2003 г. много критици предричат, че това ще е краят на кариерата ѝ. Предишните ѝ албуми са продадени в 54 млн. копия в целия свят. През 2003 г. тя е номинирана за две награди Грами – за най-добро изпълнение за песента Overprotected и за най-добър поп албум.

Четвъртият ѝ албум In the Zone излиза на 18 ноември 2003 г. в него участват по-малко известни продуценти като RedZone, а също и добре познати имена като Moby и R. Kelly. Тя участва в написването на 11 от 13-те песни в албума. И този албум заема челното място през първата седмица, което я прави единствената певица с 4 поредни албума, заемащи първото място.

През август 2003 г. печели наградата Choice Single за Toxic.

Spears издава първия си хитов албум Greatest Hits: My Prerogative на 9 ноември 2004 г. албумът застава на четвърто място в американските класации, продавайки 255 000 копия през първата седмица. Тя държи рекорда за най-високи продажби на хитов албум на жена в историята на британската класация (115 341 копия), измествайки певици като Уитни Хюстън, Мадона, Кайли Миноуг, Селин Дион, Джанет Джексън и Шаная Туейн. Албумът включва ...Baby One More Time, Oops...I Did It Again и Toxic, а също и две нови песни.

Издаването на петият албум на Спиърс, Blackout, е било пренасрочено за 30 октомври 2007, вместо 13 ноември 2007 поради "изтичане" в интернет. Blackout дебютира на второ място в класацията на великобританските албуми и американския Billboard 200, правейки Спиърс единственият музикален изпълнител с пет албума, оглавяващи всички класации.

Това бе изключително добре прието от критиците. Към края на юни 2008, свалянията на песните и ремиксите в Америка са надхвърлили 3.1 милиона. Gimme more бе пусната в интернет на 30 август. Песента се изкачи на трето място в класацията Billboard Hot 100, на 3 октомври, ставайки най-успешният ѝ сингъл в Америка, след дебюта ѝ ...Baby One More Time.

Circus е шестият студиен албум на Бритни Спиърс, издаден от Jive Records на 28 ноември 2008. Спиърс работи с доста нови продуценти за албума, комбинирайки електро-поп и ърбан звученето на Blackout, със продуценти от съвсем ранните ѝ поп хитове, като Макс Мартин.

Circus стана петнадесетият най-продаван албум в света. Womanizer се превърна в най-успешния сингъл на певицата с рекордните 2.7 милиона продажби.

Третият сингъл, If U Seek Amy достигна деветнадесета позиция в Hot 100 и влезе в топ 20 на дванадесет други държави. До сега, Circus е първият албум на Спиърс след Baby One More Time, със цели три сингъла в Top 20, и най-успешният албум според Billboard Hot 100, със четири издадени сингъла (Womanizer, Circus, If U Seek Amy, Radar).

През март 2010 Jive потвърждават, че Бритни започва работа по седмия си албум. Заглавието му е Femme Fatale, заедно с което бе пусната и обложката на албума от самата Бритни (2 февруари в Twitter-a й).

На 2 декември 2010 Спиърс обявява в своя Twitter, че албумът ще излезе през март. Пилотният сингъл - Hold It Against Me, е планиран за 11 януари 2011 г., но след изтичането на демо версия на парчето в интернет (6 януари 2011). Спиърс пуска обложката на сингъла в Twitter акаунта си и потвърждава, че изтеклата версия е много ранно демо.

Hold It Against Me застава на 1-во място в "Билборд" класациятя за сингли.

На 4 март 2011 излиза вторият сингъл от албума Till the World Ends, който се изкачва до 3-то място и се превръща в най-големият хит на Бритни след Toxic.

На 25 март 2011 Femme Fatale е официално пуснат на музикалния пазар и има голям успех достигайки 1-во място в САЩ и много други държави.

Третият сингъл от албума е I Wanna Go, чийто видеоклип излезе на 22 юни тази година. Песента застава на 7-о място "Билборд" класациятя за сингли.На 30 септември излиза песента Criminal.

евицата е най-продаваната изпълнителка на изминалото десетилетие, а турнето ѝ от 2009 The Circus Starring Britney Spears е петото най-печеливше турне на жена изпълнител.

Бритни е най-търсеният човек в интернет търсачката Yahoo за 4 поредни години.

В момента тя е рекламно лице на марката за дрехи и аксесоари Candie's.

На снимката: Бритни Спиърс с Джейсън Травик на централна улица в Киев през септември 2011 г.

Певицата започва да излиза с бившия си агент миналото лято. Източник, близък до двойката, споделил: "Бритни се чувства страхотно в момента и дори крои планове за сватба.Те са решили да направят скромна церемония, без излишен медиен шум и мислят да си кажат заветното "да" в края на годината."

dnevnik.bg


Свързани новини

Britney Spears представи 'Work Bitch'

13.09.2013

Бритни Спиърс се мести в Лас Вегас

06.02.2013

Спиърс иска увеличение на заплатата ...

15.01.2013

Бритни върна годежен пръстен за $90 000

14.01.2013

Бритни е най-високоплатената певица

13.12.2012


flash