Топ 10 на най-скъпите разводи на знаменитостите

Колосалната сума от 300 милиона долара ще делят звездите Деми Мур и Ащън Къчър. Причината за скъпия развод, е че двамата не са подписали предбрачно споразумение.

По закона на щата Калифорния бившите съпрузи имат общи права върху притежаваното семейно имущество, както и върху парите, спечелени по време на брака. Състоянието на Къчър, който печели по 900 000 долара за епизод в "Двама мъже и половина", възлиза на 140 милиона щатски долара. Деми може да се похвали със 150 милиона щатски долара. Със сигурност двамата ще влязат в класациите на холивудските знаменитости преживяли най-скъпи разводи.

Ето и актуалният топ 10:

1.    Майкъл Джордан и Хуанита Ваной са женени в продължение на 17 години. Звездата от NBA плаща на жена си рекордните $168 милиона. Освен това "отчаяната съпруга” взима семейното имение в Чикаго на площ от 7 акра и попечителството над трите им деца.
2.    Стивън Спилбърг и Ейми Айрвинг са баркувани в продължение на 4 години, но сумата по развода възлиза на 100 милиона долара. Спилбърг плаща парите на жена си, тъй като съдията анулира предбрачното им споразумение, защото било написано на салфетка.
3.     Тайгър Уудс и Елин Нордегрен – През 2010г. шведският модел забогатя със 100 милиона долара от най-богатия спортист в света. Елин получи и попечителство над двете им деца, тъй като официално бе оповестено, че Тайгър е пристрастен към секса.
4.    Харисън Форд и Мелиса Матисън се развеждат през 2004г. след 21 години брак. Сделката е за огромната сума от 85 милиона долара. На всичкото отгоре съдът решава Мелиса да получава и процент от бъдещите печалби от филмите на актьора, заснети по време на брака им, включително и от сериите на "Индиана Джоунс”.
5.    Кевин Костър се развежда с колежката си от университета Синди Силва, след като са женени в продължение на 16 години.  Актьорът плаща 80 милиона долара за свободата си.
6.    Мадона и Гай Ричи – Бракът на знаменитостите трае 8 години до 15 октомври 2008г. Разводът е уникален, тъй като обикновено парите получава слабата половинка. Не и в този случай, защото парите, които Кралицата на попа плаща на режисьора възлизат на рекордните 75 милиона долара. Освен сериозната сума, Гай получи имот на Острова и нощен клуб в английската столица.
7.    Пол Маккартни и Хедър Милс – Шумният им развод приключи през 2008г., след 6 годишен брак. Освен всички имоти, бижута и дрехи, за които Хедър пръска милиони по време на брака си с "бръмбара”, съдията я награди с още 49 милиона долара.
8.    Майкъл Дъглас и Деандра Люкър са съпруг и съпруга в продължение на 23 години. През 2000г. двамата решават да се разведат, тъй като актьорът вече се среща с изкусителната Катрин Зита Джоунс. Дъглас плаща 45 милиона долара обезщетение на Деандра.
9.  Джеймс Камерън и Линда Хамилтън са женени само 18 месеца. Въпреки това, режисьорът направил най-касовите филми в историята на киното, плаща на Линда цели 50 милиона долара.
10.    Миг Джагър и Джери Хол -  Тук семейното щастие продължава 19 години, през които звездната двойка има четири деца. Всичко свършва когато Джери разбира, че рокаджията й изневерява с бразилския топ модел Лучиана Морад. Двамата уреждат развода с 25 милиона долара в сметката на манекенката.
 


Свързани новини

Кои личности ни напуснаха през 2015г.

30.12.2015

"Звездно лято" с Маги Джанаварова

28.08.2014

"Звездно лято" с Маги Джанаварова

26.08.2014

"Звездно лято" с Маги Джанаварова

26.08.2014

"Звездно лято" с Маги Джанаварова

22.08.2014


flash