Поискаха максималното наказание за д-р Мъри

Прокуратурата в Лос Анджелис поиска максималното наказание за д-р Конрад Мъри, признат за виновен в непредумишлено убийство на бившия си пациент Майкъл Джаксън.

Максималното наказание, предвидено от закона, е 4 г. затвор. Адвокатите на Мъри, от своя страна, пледираха за условна присъда пред съдията Майкъл Пастор, който води делото. Решението на съда ще бъде оповестено на 29 ноември. Мъри ще прекара времето дотогава под арест, без да има право на освобождаване под гаранция.

Майкъл Джаксън почина на 50-годишна възраст на 25 юни 2009 г. от сърдечна недостатъчност, предизвикана от предозиране с болкоуспокояващи. Сред най-различните медикаменти, вземани от Краля на попа, бе и сънотворното пропофол. Според аутопсията именно пропофолът, изписан от д-р Мъри, е станал основна причина за кончината на Джако.

"Вместо да използва медицинските си знания и умения да помогне на пациента си, обвиняемият е действал като наркодилър и е злоупотребил с доверието на пациента си", бяха мотивите на прокуратурата да поиска най-тежкото наказание за Мъри.



flash