Магнетичната магьосница Инди Зара за първи път пред българска публика

Магнетичната певица Инди Зара (Hindi Zahra), която ще пее за първи път у нас на 16 ноември, е съпровождана от пет музиканти и беквокалистка.

Групата пристига в София от Париж в деня на концерта си и отпътува за Истанбул рано на другата сутрин, съобщиха организаторите от БГ Саунд Стейдж.

Концертът на френско-мароканската певица, която лондонската музикална критика определи като най-новото музикално откритие, е част от световното й турне. Инди Зара вече спечели сърцата на критика и зрители в САЩ, Канада, Бразилия и много градове от Западна Европа.

Сравняват я с Нора Джонс не само заради общия им лейбъл – легендарния “Blue note”. Инди Зара е също толкова млада и талантлива и по същия начин завладява и привлича вниманието на публиката.

На сцената на зала 3 на НДК, Инди Зара ще пее в акомпанимент на барабани, акустични китари, мандолина и много видове екзотични перкусии. Певицата ще представи албума си "Handmade", в който е автор на текстове и музика, изпълнява инструментали, пее и сама продуцира. Албумът, издаден от легендарния лейбъл "Blue note", е брилянтно музикално творение, в което всяка песен има различно звучене, но общ завладяващ стил. Музиката й предлага чил аут релаксация и същевременно успява да звучи някак ентусиазирано разчувстващо. Соул и джаз, миксирани с ориенталски звуци, с непоколебими вокали и мек барабанен звук, ясно се открива опияняващия пустинен ритъм, изящно смесен с рокендрол и блус в стила на великия Ali Farka Тoure.

Родената в Мароко, но живееща в Париж и Лондон млада певица е дъщеря на майка берберка и баща мароканец. Може би заради тази смесена кръв Инди Зара е истинска поетична магьосница, раздаваща на сцената еднакво добре радост и тъга, с приятна за ухото гласова бленда, с почти съвършено френско, но същевременно екзотично звучене.



flash