Скандал в края на делото за смъртта на Джако

Страстите се разгоряха в края на делото за смъртта на Майкъл Джексън, след като експерт свидетелства, че Джако е бил пристрастен към болкоуспокояващите месеци преди смъртта си, а защитата на доктор Конрад Мъри се подготвя да представи последните си аргументи.

Ескперът оспори и твърдението на обвинението, че Мъри не е трябвало да използва пропофол за лечението на безсънието на Краля на попа. Доктор Пол Уайт се позова на изследване, показващо, че използваното при операции приспивателно е "безопасно и ефективно" при пациенти с хронично нелечимо безсъние. Уайт специално отхвърли предишното твърдение на експерта на обвинението Стивън Шафър, който е завършил медицинското училище в Станфорд по времето, когато самият Уайт е бил професор в него. Той подчерта, че лекарите често използват лекарствата по начин, който не е предвиден от производителите.

"Трябва да кажа на доктор Шафър да се научи как се пише думата "плазма", заяви той. Съдията Майкъл Пастор порица Уайт за забележката и може да го обвини в неуважение на съда. Бившият лекар на Джако доктор Конрад Мъри е обвинен в непредумишлено убийство. Прокуратурата смята, че той е дал неволно свръхдоза пропофол на Майкъл Джексън, за да му помогне да заспи, на 25 юни 2009, която е довела до смъртта на звездата. Той може да получи до 4 години затвор, ако бъде признат за виновен.



flash