Майкъл Джексън смятал пропофола за безопасен

Майкъл Джексън е молел да му сложат пропофол, за да заспи, два месеца преди смъртта си, като смятал лекарството за безопасно.

Джако цитирал лекари, които му били казали, че е безопасно, ако е под наблюдение, заяви медицинската сестра Черилин Ли по време на процеса срещу неговия лекар. На 19 април звездата поискал от Ли да му сложи пропофол венозно, защото другите средства за лечение на безсънието му не работели. Кралят на попа заявил, че познава пропофола, защото преди му е бил слаган като анестезия при операция. Тогава Джако разбрал, че лекарството може да го приспи без усилия.

Доктор Конрад Мъри е обвинен, че е дал на Джексън коктейл от лекарства, за да му помогне да заспи, но го е изоставил в критичен момент. 58-годишният Мъри заяви, че е слагал пропофол на Краля на попа в продължение на месеци, но е започнал да намалява дозите с цел да го откаже, три дни преди смъртта му. След като му сложил 25 мг пропофил, той отишъл до тоалетната за две минути. Когато се върнал, Джексън вече не дишал.



flash