Изяснява се ситуацията около смъртта на Майкъл Джексън

Кардиологът Конрад Мъри, срещу който в момента се води съдебно дело за смъртта на "Краля на попа" Майкъл Джексън заяви, че мощното хипнотично лекарство "Пропофол" е бил доставян не в неговия дом или в имението на Джексън, а на частен адрес в Санта Моника (Калифорния), където живее приятелката на Мъри, 29-годишната Никол Алварес, предаде ИТАР-ТАСС. Тези сведения дадоха вчера по време на процеса свидетели по делото.

Алварес уточни, че в периода от април до юни 2009 г. в къщата й в Санта Моника в пощенската й кутия са били доставяни пакети, чието съдържание тя не е подозирала. Разследването установи, че това са били опаковки с лекарства, изпратени от фармацевта Тим ​​Лопес от Лас Вегас.

Последните разписки показват, че по искане на кардиолога той е изпратил на адреса в Санта Моника 255 флакона от мощния хипнотик "Пропофол". Според фармацевт, той е вярвал, че адреса на доставката е била клиника, или приемен офис на лекар, но не и частен дом.


 

Според разследването, през 2009 г. Мъри на няколко пъти е искал от Лопес доставка на лекарството "Пропофол". По думите на запознати, този медикамент най-често се използва при тежки операции, изискващи поставянето на пациента в състояние на изкуствена кома. Процедурата обаче се извършва от опитен анестезиолог и то само в болници, където има необходимото медицинско оборудване за този опасен вид упойка.

А както вече стана ясно, Майкъл Джексън е употребявал този силен медикамент в домашни условия. Прокуратурата е на мнение, че трагедията е пряк резултат от професионална небрежност от страна на Мъри, който е допуснал закъснение при повикването на "първа помощ" и се е опитал да скрие от колегите му, съдържанието на инжекциите, които е слагал месеци наред на певеца.

По време на първоначалния разпит в полицията кардиолога призна, че на 25 юни, 2009 г. е дал на музиканта 25 милиграма "Пропофол". По неговите думи след инжекцията той е има важен телефонен разговор, които му отнел повече от час. От прокуратурата смятат, че лекарят просто е пропуснал момента, когато сърцето на певеца не е издържало и отказало да работи.

КРОСС



flash