Лошият късмет на Лейди Гага

След години на властване в интернет глобалната мрежа сякаш обяви война на Лейди Гага.

За броени дни три лоши новини за новата кралица на музиката дойдоха именно от интернет. Първо медиите съобщиха, че Лейди Гага е детронирана от позицията на най-популярната дама в социалната мрежа Фейсбук. На първо място там се озова конкурентката на скандалната дама - Риана, харесвана от 40 570 154 души, тоест с 23 000 повече от Лейди Гага.

Точно след това сайтът за видеобмен YouTube закри една от двете регистрации на певицата заради големи и сериозни нарушения на авторските права. Там бяха качени множество клипове от изяви на Лейди Гага. В три случая обаче било констатирано сериозно потъпкване на авторските права и така се стигнало до закриването на акаунта.

Третият интернет удар за Лейди Гага дойде от хакерите от групировката SwagSec, които в миналото атакуваха Джъстин Бийбър и Ейми Уайнхауз. Този път те успели да проникнат в британската версия на сайта на Лейди Гага и да откраднат информация за личните данни на феновете.

Не за първи път певицата е обект на подобна атака. През 2009 г. германец открадна чрез хакерски удар 18 неиздавани песни на Лейди Гага и за това престъпление беше осъден през юни на 18 месеца затвор.

actualno.com/ Снимка: Getty Images/Gulliver Photos



flash