Leftfield на Основната сцена на Spirit of Burgas

Британското електронно дуо Leftfield e хедлайнер на Основната сцена в третата вечер на Spirit of Burgas 2011 - 14 август. Характерното в звученето на групата е умелото смесване на хаус музика с реге и дъб, както и вкарването на лайв вокали в траковете.

Сред най-големите хитове на Leftfield са парчетата Phat Planet (използвано в рекламата на Guinness, определена за най-добрата реклама на всички времена, в телевизионния сериал Beast Machines и във видеоиграта f1 2000), както и Afro-Left, и Afrika Shox.

През 2002 година дуото в лицето на Paul Daley и Neil Barnes се разделиха, за да се отдадат на самостоятелните си кариери - Neil се концентрира върху заниманията си на продуцент, а Paul се фокусира върху диджейски изяви.

През лятото на 2010 година обаче, Neil възроди Leftfield, събирайки музиканти, с които обикаля множество значими фестивали, сред които Creamfields (Англия), RockNess (Шотландия) и Electric Picnic (Ирландия).

Компанията, в която ще го видим и на Основната сцена на Spirit of Burgas 2011 на 14 август, включва Adam Wren (кийборди), Sebastian Beresford (ударни) и вокалистите Djum Djum, Earl 16 и Cheshire Cat.

avtora.com



flash