Търси в сайта...

Жан Мишел Жар идва в София на 9 октомври

Създателят на електронната музика – Жан Мишел Жар, идва в България на 9 октомври тази година. Космическият Жан е първата световна звезда, която ще открие за концерти новата мултифункционална зала у нас - "Арена София", съобщиха организаторите.

Жан Мишел Жар ще представи едно изключително шоу и на практика ще впише в концертната карта на Европа и "Арена София". Този концерт със сигурност ще бъде едно от най-грандиозните събития на българската музикалната сцена тази година. Както може да се очаква това ще е един уникален спектакъл, с впечатляваща визия, невероятни светлинни ефекти, мултимедия и електронни инструменти. Изключителен е шансът, че България е част от Европейското турне на Жан Мишел Жар, което стартира октомври месец и ще премине през Финландия, Швеция, Норвегия, Германия, Полша, Австрия и Швейцария.

Билетите за концерта на Жар ще бъдат на цени от 40 до 100 лева и могат да бъдат закупени онлайн от Ticketpro.bg, на касите на Тикетпро, неговите партньори от този петък - 17 юни, както и от касата на "Арена София" от 1 август 2011 година.

Новата "Арена София" е уникално високо технологично съоръжение, което освен за различни видове спорт е изключително подходящо и удобно за всякакъв вид концерти. Конструктивната гъвкавост и променящ се капацитет от 3 000 до 18 000 души, позволява новата зала да бъде домакин както на класически, така и на рок и поп концерти, а също различни мюзикъли, цирк и шоу програми.

Жан Мишел Жар изгрява на международната музикална сцена през 1977 година със своя първи хитов албум "Oxygen", който се разпродава в над 18 милиона копия в цял свят. Изключителната му съдба следва стъпките на неговия баща, Морис Жар, композитор на музиката към едни от най-известните и легендарни холивудски филми ("Доктор Живаго", "Лоурънс Арабски"...). Приносът на Жан Мишел Жар за развитието на електронната музика през 20 век е огромен. Със своя изключително характерен талант, той представя музиката не само като поредица от отделни ноти, а като уникална комбинация от звуци. По време на следването си в Консерваторията в Париж, Жар се вдъхновява да преоткрие музиката, използвайки въображението си и новите технологии. Революционният му подход към правенето на музика ражда поредица от албуми, всеки от които става номер 1: "OXYGENE", "EQUINOXE", "MAGNETIC FIELDS", "ZOOLOOK", "RENDEZVOUS", "WAITING FOR COUSTEAU" или над 80 милиона албума продадени до днес. Творчеството му оказва сериозно влияние на артисти като Moby, Air, Daft Punk, The Chemical Brothers и др.

На 9 октомври на столичната "Арена София", хилядите български почитатели на Жан Мишел Жар ще имат уникалната възможност да изживеят незабравими мигове с гениалния музикант и неговото изключително шоу, създадено с най-новите технологии за звук, светлина и специални ефекти.



flash