Комикс за живота на Стив Джобс

През август ще излезе комикс за живота на съоснователя на технологичния гигант Епъл (Apple), Стив Джобс, публикуван от същото издателство, което разпространява илюстрирана биография на основателя на Фейсбук (Facebook) Марк Зукърбърг.

Издателската къща Блууотър пръдакшънс (Bluewater productions) съобщи снощи, че биографията от 32 страници ще се казва "Стив Джобс:съоснователят на Епъл". Тя ще бъде пусната по книжарниците и онлайн сайтовете за търговия на 24 август и ще струва 3,99 долара. 

Книгата, написана от Си Дабълю Кук и илюстрована от Крис Шмид, описва иноваторът в областта на технологиите, който помогна за създаването на Епъл и след това ръководи съживяването на компанията с продукти като айПод(iPod), айПад(iPad) и айФон  (iPhone). Дали му се възхищавате или го мразите, визията на Джобс и неговата бизнес проницателност революционизираха света, посочва Кук.
През декември Блууотър пръдакшънс, която е специализирана в издаването на биографии на известни личности, придружени с 
илюстрации, публикува комикс за живота на Марк Зукърбърг в обем от 48 страници, струваше 6,99 долара и вече е изчерпан. Издателят планира през септември разширена версия на първото издание, която ще струва 10,99 долара, посочва АФП.
Определено има някои сходства между  Зукърбърг и Джобс. Необходим  някакъв хъс и вид гениалност, за да управляваш компания по начина, по който те го правят, отбеляза Кук.
 
Блууотър посочи, че успехът на комикса на Зукърбърг е накарал компанията да се обърне към Джобс като тема. 

Свързани новини

Кътчър влезе в болница заради Джобс

30.01.2013

Филмът за Джобс ще бъде в три сцени

16.11.2012

Стив Джобс закопава Асандж в реклама

17.07.2012

Българско училище ще се казва Стив Джобс

07.11.2011

Стив Джобс: една сложна личност

22.10.2011


flash