Лейди Гага пя за правата на хомосексуалните в Рим

Лейди Гага завърши голям парад за права на хомосексуалистите в Европа в Рим с емоционален призив до правителствата да защитават правата им.

"Днес и всеки ден ние се борим за свобода. Борим се за правосъдие. Ние викаме за съчувствие, разбиране и преди всичко ние искаме пълно равенство сега", извика тя към тълпата от няколкостотин хиляди души на древния Цирк "Максимус". "Имаме еднакво ДНК. Ние просто сме "родени такива", заяви изпълнителката, използвайки заглавието на последния й хитов албум ("Born This Way"). Със зелена коса и облекло с марката на покойния дизайнер Джани Версаче тя заяви, че е гневна и спомена няколко правителства в Европа и в Близкия Изток, които според нея дискриминират гейовете.

"Знам, че много държави и правителства по света все още ограничават своите граждани да четат по тези въпроси и това има най-голямо значение за мен в моята кариера. Искам всички ваши истории да се чуят по света", добави звездата. Тя спомена Русия, Полша, Литва, Унгария и Ливан сред държавите, ограничаващи правата на хомосексуалистите. "Тук сме, за да поискаме край на нетолерантността", извика Лейди Гага, преди да изпълни акустични версии на някои свои песни, акомпанирайки си сама на роял.

Властите в Рим се опасяваха тя да не предприеме директна атака срещу папа Бенедикт ХVІ и Ватикана заради тяхната позиция срещу хомосексуалните действия, но тя не ги спомена. Певицата заяви, че уважава религията, но че религиите трябва да признаят и да приемат различията между хората.



flash