Шаная Туейн със звезда в Алеята на славата

Канадската кънтри певица Шаная Туейн получи своя звезда в холивудската Алея на славата и изрази учудване, че е стигнала толкова далеч.

"Искам да кажа, как момиче от Тиминс, Онтарио стои тук, получавайки звезда в холивудската Алея на славата?", попита носителката на "Грами". "Наистина не знам... това е малко чудо, да бъда честна, че аз съм тук днес". Туейн, която неотдавна публикува мемоарите си и започна ново ТВ шоу бе придружена от актрисата-ветеран Бо Дерек при получаването на звездата, 2 442 по знаменития булевард "Холивуд".

Родената под името Ейлийн Реджина Едуардс в Уиндзор, Онтарио, изпълнителката на много хитове заедно с двете си сестри е осиновена от втория съпруг на майка си, Джери Туейн, което променя фамилното й име. Младата изпълнителка започва кариерата си, пеейки по барове едва 8-годишна, за да помага на семейството си да свързва двата края. На 13 тя участва в канадския телевизионен сериал "Tommy Hunter Show" и участва в няколко състава преди да завърши гимназия. Майка й и доведеният й баща загиват в автомобилна катастрофа през 1987. Тогава тя се завръща в родния си град, за да се грижи за сестрите си. Първия си едноименен албум издава през 1993, който достига до номер 67 в кънтри чартовете в САЩ. Големия си пробив прави с втория си албум "The Woman In Me" през 1995, продаден в повече от 12 милиона копия, което й донася "Грами" през 1996 за най-добър кънтри албум.



flash