Новият албум на Лейди Гага получи смесени отзиви

Лейди Гага показа втория си албум тази седмица, три години, след като превзе с щурм музикалния свят – но въпреки очакваните огромни продажби, първите отзиви са смесени.

Вярна на предпочитанията си към социалните медии, 25-годишната певица поства част от песните от "Born this Way" в социалната онлайн-игра Farmville преди официалната премиера. Заглавната песен беше показана още през февруари, преди Гага да пристигне в яйце на годишните награди "Грами".

"Искам да празнувам и да споделя `Born This Way` с моите малки чудовища по специален начин, който никога не е бил правен", заяви самата тя. "Нейните малки чудовища" са легионите фенове и обожатели на звездата. Гага е продала над 15 милиона албума и 51 милиона сингли по света, спечелила е пет награди "Грами" и беше включена в списъка на "Тайм" на най-влиятелните хора.

Но въпреки очаквания медиен шум, първите отзиви за новия й албум са смесени. Guardian му даде 4 от 5 звезди, а Entertainment Weekly, го нарече "непостоянна смес от леден техно-поп", като подчерта, че звученето му се дължи повече на производството, отколкото на песните. LA Times подчерта, че "нюансите не са една от силните й черти", включително естетичните.

"Ако Гага беше прекарала толкова време да изпробва музикалните граници, колкото социалните, `Born This Way` щеше да бъде много по-успешен", заяви LA Times. Отзивите във Washington Post бяха по-груби. "Дали по случайност, нещастие или космическо съвпадение, новата музика на Лейди Гага е всичко, което тя не е. Скучно е".



flash