Чарли Шийн най-интересен за социалните медии

Актьорът Чарли Шийн оглави дискусиите в Интернет и социалните медии от началото на 2011, като изпревари теми като iPad, певицата Лейди Гага и президента на САЩ Барак Обама, показва проучване.

"Чарли Шийн е навсякъде. Нарастващото разпространение на социалните медии само увеличаватази популярност", коментира Паул Пеяк, президент и главен анализатор на Global Language Monitor. Пеяк е използвал алгоритъм, за да анализира 20-те теми, които са били от най-голям интерес за блоговете, Интернет-медиите и социалните медии като Twitter и YouTube от 1 януари до 8 март 2011.

Бившата звезда на "Двама мъже и половина" Шийн е бил пръв, следван от iPad на Apple, Лейди Гага, Обама и републиканската фаворитка Сара Пейлин. Разпътната звезда е бил едва на 18 място сред 75 хиляди медийни сайтове и издания, покрити от изследването. В тях най-застъпени са били Обама, френският президент Никола Саркози и сваленият египетски президент Хосни Мубарак, "което показва какво се случва, когато имате редакторски процес, който да помага да се отдели кои новини са важни за читателя", подчертава Пеяк



flash