Търси в сайта...

Лейди Гага с три награди "Грами"

Големите изненади на 53-ата церемонията по връчването на наградите "Грами" поднесоха канадската рок група "Аркейд файър", спечелила приза за албум с "The Suburbs" и триото "Лейди Антелбъм" , отличени за сингъл и песен на годината с "Need you now", предадоха световните агенции. Раздаването на статуетките се състоя снощи в "Стейпълс сентър" в Лос Анджелис.

Ексцентричната Лейди Гага взе наградите за най-добър женски поп вокал за песента "Bad Romance" и за най-добър поп албум за "The Fame monster". "Грами" за най-добър мъжки поп вокал отиде при Бруно Марс за "Just the way you are". Откритие на годината е Есперанса Сполдинг.

Френският DJ Давид Гета спечели за втора поредна година наградата за най-добър ремикс за своята версия на хита на Мадона "Риволвър".

"Грами" бяха раздадени в общо 109 категории.(можете да ги видите ТУК)

Церемонията започна с отдаване на почит на Арета Франклин. Кралицата на соул музиката се появи за първи път по национална телевизия, откакто се възстановява след операция. 68-годишната Франклин бе облечена в бяло и имаше здрав вид, отбелязва "Асошиейтед прес".

Лейди Гага пък за пореден път се превърна в атракция номер едно при пристигането на звездите. 24-годишната певица, която имаше пет номинации, се появи в залата в гигантско златно яйце.

Вижте представянето на Lady Gaga

Вижте представянето на Rihanna

Дневник.бг



flash