Преди наградите Grammy

Голямата вечер на наградите "Грами" е след броени дни, а да бъдат предсказани победителите е толкова трудно, колкото следващата скандална проява на Лейди Гага, предаде ДПА. 

Критици, фенове и експерти обаче прогнозират, че първата дама на попа, заедно с тийн сензацията Джъстин Бийбър, и завърналия се на музикалната сцена рапър Еминем, ще доминират на церемонията по връчването на най-престижните музикални отличия.

Еминем, който в последните години се е поотърси от имиджа си на "лошо момче", е водещият претендент с 10 номинации за "Грами". В негова полза ще работят фактите, че албумът му "Recovery" е най-продаваният през изминалата година, а дуетът му с Риана "Love The Way You Lie" е един от най-големите радио хитове на 2010 г. Не по-малко важна е любовта на американците към разкаялите се грешници. Експертите отчитат и желанието на Американската академия за звукозапис да отдаде заслуженото на изпълнител, когото преди това е пренебрегнала, какъвто е случаят с албума "Marshall Mathers LP" на Еминем от 2001 г. 
  
Съдейки по тези показатели, белият рапър е най-вероятният носител на голямата награда за албум на годината. В тази категория той ще си оспорва отличието с Кейти Пери, Лейди Гага, "Лейди Антебелъм" и "Аркейд файър". Явлението на 2010 г. Лейди Гага ще се бори за приза за най-добра поп изпълнителка с Кейти Пери, Нора Джоунс, Бионсе и Сара Барей. 
  
Джъстин Бийбър може и да е най-популярният тийнейджър на планетата, но това далече не означава, че си е осигурил  наградата за дебют. За нея са номинирани други обещаващи звезди като Дрейк, Флорънс енд дъ Машийн, "Мъмфорд енд сънс" и Есперанса Сполдинг. Ако трябва да се говори истината, едва ли някой гледа церемонията по връчването на наградите "Грами" заради самите отличия. Шоуто се прави от изпълненията, а певците се опитват да впечатлят колегите си в публиката повече, отколкото милионите фенове пред телевизионните екрани. 
 
Тази година шоуто ще бъде подплътено с изпълнения на ветерани като Мик Джагър, който ще пее за първи път на церемония по връчването на наградите "Грами". Фронтменът на "Ролинт стоунс" ще излезе на сцената заедно с певеца Рафаел Саадик, за да почетат с изпълнението си легендата на соул музиката Соломон Бърк. 
    
С интерес се очаква сътрудничеството между Кристина Агилера и Дженифър Хъдсън, които ще почетат първата дама на соул музиката Арета Франклин. На церемонията ще пее и друга голяма звезда на шоубизнеса - 68-годишната Барбра Стрейзанд, която рядко участва в подобни прояви. 
    
Младото поколение изпълнители ще бъде представено от Майли Сайръс и Джъстин Бийбър. Публиката ще чуе още изпълнения на Риана, Еминем, актрисата Гуинет Полтроу, "Аркейд файър", Кейти Пери, Бруно Марс, Ъшър, Лейди Гага и "Лейди Антебелъм". Наградите "Грами" ще бъдат раздадени за 53-и път на церемония в Лос Анджелис на 13 февруари. М


flash