Обвиняват лекаря на Джако в умишлено бавни действия

Лекарят, обвинен за смъртта на Краля на попа Майкъл Джексън е премахнал доказателства от мястото преди да потърси помощ, след като открил певеца в безсъзнание, според прокурор по делото.

Обвиненията бяха отправени по време на предварително заседание на процеса срещу д-р Конрад Мъри, грижил се за Джексън когато той почина от свръхдоза лекарство на 25 юни 2009 и обвинен за непредумишлено убийство по смъртта на певеца. Заместник районният прокурор на Лос Анджелис Дейвид Уолгрен заяви, че повече от 20 минути са минали между времето, когато Мъри е открил 50-годишната мегазвезда в леглото му бездиханен и момента, в който член на охраната на Джако се е обадил за помощ.

"Важно е, че през това време не е било регистрирано повикване на спешния телефон 911 и не е било издадено нареждане за обаждане от страна на д-р Мъри", заяви Уолгрен пред съдия в съдебна зала в Лос Анджелис в присъствието на репортери и членове на семейството на Майкъл Джексън. "Вместо това д-р Мъри е използвал помощ, (на човек от персонала) за да събере медицински доказателства и различни принадлежности", отбеляза прокурорът. Обвинението бе посочило, че очаква да призове 30 свидетели на предварителното изслушване. След първоначалните изявления, Уолгрен призова дългогодишния сътрудник на Джексън Кени Ортега да даде показания, докато майката на звездата Катрин, сестра му Ла Тоя и братът Джаки присъстваха в залата. Правни експерти очакват съдията да постанови, че съществуват доказателства, за да бъде изправен Мъри пред съда в процес.



flash