Най-скъпите покупки на милиардерите по света

Руснакът Роман Абрамович е начело в класацията на списание Forbes за най- скъпата покупка, направена от най- богатите хора на планетата.


Според информация на изданието Абрамович е купил остров Нова Холандия в центъра на Санкт Петербург за „ скромната сума" от 400 млн. долара. Списанието определя състоянието на руския милиардер на 11,2 млрд. долара.

„Среброто" е отредено за известния колекционер на картини Стивън Коен, който е купил картините „Знаме" на Джаспър Джонсън и „Кока- кола" на Андри Уорхол, смятани за най - скъпо продадените произведения на изкуствата.

Челната тройка завършва първият пакистански милиардер Мухамед Манша. Той придоби лондонският хотел St.James Hotel&Club за сумата от 95 млн. долара.

В списъка са и най - богатият човек в света Карлос Слим, който се е охарчил за къща на Пето авеню срещу музея „Метрополитен", а нефтения магнат Келсия Уорън си купи най - голямото ранчо в САЩ на стойност 46,5 млн.

Най - необикновената покупка е направил собственикът на казино в Макао - Стенли Хо. Той си купил гъба - трюфел, но, според кулинарите, тя не трябва да се използва за приготвяне на ядене. На въпрос защо е похарчил 330 хиляди долара за това Хо е отговорил: "Трябваше да се почеша".

Cross



flash