Търси в сайта...

"Трон: Заветът" оглави боксофиса в САЩ

"Трон: Заветът", римейк на популярния научно-фантастичен филм от 1982 г., оглави северноамериканската боксофис класация след първия си уикенд на големия екран, сочат предварителните данни на наблюдателите от киноиндустрията.

Филмовият хит с участието на Джеф Бриджис се оттегли с приходи от 43,6 милиона долара от продажби на билети през уикенда, съобщиха от боксофис тракера Exhibitor Relations.

Вижте интервю с каста от "Трон: Заветът"

"Трон" успря да изпревари своя основен конкурент "Мечето Йоги", смесица от 3D и екшън забавление, чиято премиера също беше тази седмица. Филмът приключи края на седмицата с приходи от 16,7 милиона долара, сочат данните.

На трета позиция в класацията беше "Хрониките на Нарния: Плаването на разсъмване". Третата част от фантастичната приказка по класическите детски книги на К. С. Луис регистрира приходи от 12,4 милиона долара. Боксьорската драма "Боецът", с участието на Марк Уолбърг, застана на четвъртото място, с приходи от 12,2 милиона долара, докато романтичният трилър "Туристът", с участието на Джони Деп и Анджелина Джоли, остана на пета позиция с 8,7 милиона долара.



flash