Уесли Снайпс влиза в затвора за три години

Уесли Снайпс влезе в затвора. Звездата от поредицата "Блейд", който беше осъден на три години затвор за укриване на данъци, се "предаде" на федералния затвор Маккийн в Пенсилвания.

Снайпс беше осъден на три години затвор за укриване на данъци между 1999 и 2001 г. По-рано тази седмица холивудският актьор заяви, че се надява на чудо, за да не влезе в затвора.

На 19 ноември федерален съдия във Флорида постанови Снайпс  да започне излежаване на наказанието. 48-годишният актьор беше на свобода под гаранция в продължение на две години, докато обжалваше присъдата си от 2008 г. По-рано през тази година апелативен съд отхвърли молбата на актьора да преразгледа наложеното му наказание.  

Присъдата на Уесли Снайпс бе произнесена в края на април  2008 г., след като през февруари същата година актьорът бе признат за виновен по три еднакви обвинения - че не е подал задължителната годишна данъчна декларация за 1999, 2000 и 2001 г. Според закона по всяко от обвиненията, за което е признат за виновен, съдът произнася отделна присъда. За всяка една от неподадените данъчни декларации максималната присъда е една година затвор.

 

Уесли Снайпс е познат на зрителите с роли във филмови продукции като трилогията "Блейд", "Белите не могат да скачат",  "Пасажер 57", "Изкуството на войната", "Разрушителят". Неотдавна актьорът беше  в Атланта за снимките на новия си филм "Master Daddy". 
 
В затвора "Маккийн"  излежават наказания около 300 души. Те са настанени по двама в стая, имат право всеки ден да се къпят, да спортуват - може да се  играе баскетбол, волейбол, както и да се упражняват други спортове. Ставането сутрин е в 6.35. На ден се работи по 7 часа. От петък до неделя прожектират филми.   
 
В  затвора Снайпс  ще има право на свиждания, но ще може да разменя със съпругата си само по една целувка и нищо повече. Звездата, която   само за продължението на "Блед" получи 13 милиона  долара, сега ще трябва да се приспособи към заработване на жълти стотинки с работа в кухнята, пералнята или други  подобни.  Снайпс има право да харчи само по 290 долара на месец в затворническия магазин


flash