Майкъл Дъглас на "възходяща линия" от рака

Майкъл Дъглас е на "възходяща линия" след лечението за рак, заяви съпругата му, докато звездата-ветеран посочи, че опитът му е дал "гледна точка към смъртността".

Дъглас, който бе диагностициран с рак в гърлото през август и е извън светлините на прожекторите докато премина химиотерапия заяви, че вече се готви за следващия си филм, в който ще изиграе ролята на зрелищния представител на развлекателната индустрия Либерас.

Пред изданието на индустрията The Hollywood Reporter актьорът окачестви лечението си като адска дупка. "Изумителното е, че трябва почти да се опитат да те убият, за да те възстановят", добавя звездата, описан от интервюиращия го журналист като изгреждащ "изненадващо добре, с плътната си коса – негов запазен знак - по цялата му глава". 66-годишният Дъглас получи диагнозата си след завръщане в САЩ от семейна ваканция. През септември той обяви, че е в четвърта степен на рак, но с 80 % шансове да го победи.

Британската актриса Катрин Зита-Джоунс, която се омъжи за Дъглас през 2000 реагира гневно заради сравнително късно поставената диагноза, намалила шансовете на съпруга й да се справи със заболяването. В това най-ново интервю, дадено в нюйоркския апартамент на двойката, тя заяви, че не обръща внимание на публикациите в таблоиди, които внушават, че съпругът й може да е близо до смъртта



flash