Кой актьор носи най-малко пари на Hollywood

Списание "Форбс" състави годишната си класация на холивудските актьори, които носят на киностудиите най-малки доходи. За втора поредна година начело в нея е Уил Ферел. Според авторите на класацията на най-нерентабилните актьори филмите с участието на Ферел печелят средно само  по 3,35 долара на всеки  платен на звездата хонорар в размер на 1 долар.

От  „Форбс" изтъкват провала  в бокс-офиса на  филма "Изгубеният  свят" (Land of the Lost) с Ферел в главната роля. При бюджет от 100 милиона долара, лентата, която се появи  по кината  през 2009 година, събра от продажбата на билети само 75 млн. долара. 

Съставилите класацията подчертават, че далеч не всички филми с Ферел са пълен провал. Комедията "Ченгета  в резерв" при бюджет от 100 млн. долара е спечелила около 160 млн. долара. А  анимацията "Мегамозък", в която комикът озвучава една  от ролите, само през  премиерния си уикенд  в Северна Америка  реализира 47,7 млн. долара в бокс-офиса. 

При съставянето на класацията обаче се отчитат приходите от продажби на билети за филмите, които  са пуснати  по екраните на Северна Америка до 1 юни 2010 година.  Премиерата  на "Ченгета в  резерв" се състоя през август тази година, а приходите  от анимациите не се  вземат предвид при определяне на доходоносността на даден актьор. 

Освен Ферел в десятката на най-нерентабилните актьори в Холивуд сп. "Форбс" е включило Еди Мърфи (4,45 долара на всеки изплатен  му долар като хонорар), Дензъл Уошингтън (5,1 долара), Сет Роугън (6,75 долара), Том Круз (7,2 долара), Дрю Баримор(7,45 долара), Мат Деймън (8,3 долара), Винс Вон (8,35 долара), Адам Сандлър (8,45 долара) и Джим Кери (8,6 долара).

В края  на  октомври списание "Форбс" състави ежегодната си класация на най-доходоносните актриси. На първо място в нея е Ан Хатауей. Всеки вложен в нея долар е донесъл на киностудиите печалба от 63 долара.   На второ място в класацията е Кейт Бланшет с резултат 26 долара.

Третото място си поделят Дженифър Анистън и Мерил Стрийп с по 20 долара на всеки вложен долар. На пета позиция е Сара Джесика Паркър. Тя е донесла на киностудиите по 16 долара за всеки вложен долар във филмите с нея.

Класацията на най-доходоносните актьори сп. "Форбс" публикува през август. В него на първо място бе Шиа Лабьоф с  81 долара, които се дължат най-вече на участието му в "Трансформърс" и "Индиана Джоунс 4".



flash