Търси в сайта...

Най-влиятелните в Hollywood

Джеймс Камерън, създателят на два от най-касовите филми в историята на световното кино - "Аватар" и "Титаник" оглави седморката на най-влиятелните личности на Холивуд, според  "Forbes".

Първият "Аватар" излезе на голям екран през декември миналата година и събра по цял свят безпрецедентните 2.8 милиарда долара. Камерън възнамерява да започне работа над втората и третата част на творбата през първите месеци на 2011.
Американският режисьор, сценарист и продуцент се смята за един от най-успешните режисьори в света. Девет от неговите заглавия имат общо над 5.5 милиарда долара приходи и 14 "Оскар"-а за "Титаник" и "Аватар".
 
Сред останалите топ-персони на Холивуд е Каръл Ломбарди, президент на Алианса на художествените и телевизионни продуценти. Тя води преговори от името на кинопроизводителите с гилдиите на киноактьорите и сценаристите.
 
Във върха на престижната класация компания й правят адвокатът Марк Тобероф, продуцентите на комедийни сериали Чък Лори и Стив Левитан, продуцентът и сценарист Крис Ноулън, президентът и главен мениджър на компанията Comcast Брайън Робъртс.
 
Любопитно е, че в седмицата на най-влиятелните в Меката на киното в САЩ попада и човек, който е далеч от седмото изкуство – култовият инвеститор и спекулант милиардерът Карл Икан, провокирал смяната в ръководството на Yahoo.


flash