MTV EMA 2010 - вижте победителите с Радио Fresh!

Тази нощ в Мадрид се състоя поредната церемония по връчването на музикалните награди на MTV - EMA 2010. Традиционно, събитието събира най-големите, горещи и свежи звезди от музиката на едно място.

Ние от Радио Fresh! ви ги представяхме ексклузивно още от стъпването им на червения килим. Освен това в групата ни във Facebook директно следяхме всички категории и наградени. Слушайте в ефира на Хит радио номер 1 - Радио Fresh! най-пикантното от церемонията, а сега вижте тук победителите и коментирайте.

Лейди Гага получи наградата за най-добро поп-изпълнение, а Пери получи наградата за най-добър клип за "California Gurls". Поп-пънкарите Paramore спечелиха в категория най-добра алтернативна музика.

В края на церемонията Bon Jovi получи наградата "Световна икона". "Благодаря ви, че ни направихте икони", заяви Джон на аплодиращата тълпа. "Искам да благодаря на всички в MTV за това невероятно изживяване в продължение на четвърт столетие. Все още правим това, което правим, и го правим добре". Барабанистът Тико Торес изрази благодарностите си на испански за радост на местните жители.

Според MTV, Джон Бон Джоуви, Ричи Самбора, Дейвид Брайън и Тико Торес са продали над 125 милиона албуми, изнесли са над 2700 концерта в над 50 страни пред 35 милиона фена и са извършили най-доброто турне за 2008. 16-годишната канадска поп-сензация Джъстин Бийбър наруши американската доминация, като спечели наградата за най-добро изпълнение при мъжете в конкуренция с Еминем и Кание Уест.

Ето и списък на носителите на награди на MTV Europe:

-Най-добра певица: Лейди Гага.
-Най-добър певец: Джъстин Бийбър.
-Най-добра песен: Лейди Гага, "Bad Romance"
-Най-добър видеоклип: Кейти Пери, "California Gurls"
-Най-добро поп-изпълнение: Лейди Гага
-Най-добра рок-песен: Thirty Seconds to Mars
-Най-добро ново изпълнение: Ke$ha
-Най-добра алтернативна група: Paramore
-Най-добър Хип-Хоп: Еминем
-Най-добро изпълнение на живо: Linkin Park
-Най-добро изпълнение на световната сцена: Tokio Hotel
-Най-добър европейски изпълнител: Марко Менгони от Италия.
-Наградата на MTV за Световна икона: Bon Jovi



flash