Wyclef Jean пуска президенстския албум

Роденият в Хаити хип-хоп изпълнител Wyclef Jean, който не бе допуснат по-рано тази година до участие в президентските избори в страната, пуска нов албум "If I Were President: My Haitian Experience".

Дискът с 6 композиции, чието заглавие изразява неосъществената мечта на изпълнителя, излиза с лейбъла на Columbia Records на 7 декември и включва песен "Време за избори", споделя Wyclef в блога си.

Wyclef Jean, основател на хип-хоп бандата от 90-те The Fugees, съобщи в началото на август, че възнамерява да се кандидатира за президент на Хаити на изборите, които ще се състоят на 28 ноември. Но избирателният съвет на страната забрани участието му поради факта, че той не отговаря на изискването за местожителство в продължение на 5 последователни години в карибската страна.

Jean живее в района на Ню Йорк, но е прекарал първите 9 години от живота си в Хаити. Хуманитарната му организация Yele Haiti Foundation изигра важна роля за осигуряване на международна помощ за родината му след като земетресението от 12 януари изравни със земята голяма част от столицата Порт-о-Пренс.



flash