Lady Gaga с осем восъчни фигури

 

Осем восъчни копия на поп звездата Лейди Гага ще бъдат показани на 9 декември в музеи на Мадам Тюсо по света, като всяка фигура ще носи различни пищни дрехи. 

Екипи в Лондон работят по проект на стойност 2,4 милиона долара, за да пресъздадат някои от най-екстравагантните начини, по които се е появявала Лейди Гага - например с шапката-телефон като гост в шоу на Би Би Си. Восъчните подобия на ексцентричната изпълнителка ще бъдат изложени в музеите на Мадам Тюсо в Лондон, Амстердам, Берлин, Ню Йорк, Холивуд, Лас Вегас, Шанхай и Хонконг.Подробностите за това как ще изглеждат фигурите във всеки един град ще бъдат пазени в тайна до деня на откриването.

"Като един от най-големите и уникални таланти в света, Lady Gaga е подходяща за най-масовото представяне на восъчни фигури в историята на музеите на Мадам Тюсо", се казва в направеното изявление. 

24-годишната Лейди Гага, чието истинско име е Стефани Джърманота, от две години е една от водещите звезди в музикалния шоубизнес. Албумът й от 2008 г. "The Fame" се задържа над 100 седмици в класациите на "Билборд". Лейди Гага е известна с ексцентричните си тоалети и прояви, като появата й с рокля от сурово месо или запалването на  пиано на сцената. 



flash