Търси в сайта...

Джоли на война с критиците

Анджелина Джоли не издържа и отговори лично на лавината от критики, с които засипаха в последните дни проекта й за филм в Източна Европа.

Актрисата заяви, че се надява всички да се вразумят, да проявят търпение и да изчакат с оплакванията засега.

"Лентата съдържа различни сюжетни линии, които могат да разсеят опасенията им. Има много обрати във фабулата, които засягат деликатната природа на отношенията между главните герои и които ще станат известни след като филмът бъде готов", заяви носителката на "Оскар" в изявление, цитирано от Ройтерс.

Филмът, който все още е в зародиш и няма заглавие описва любовна история между сърбин и босненка в навечерието на войната от 1992, при която загинаха 100 000 души.

Именно тази сюжтна линия и непотвърдената информация, че връзката на двамата възниква след като сърбинът е изнасилил босненката предизвика острите реакции.

Бакира Хасецич, президент на асоциацията "Жени, жертви на война" заяви пред вестник "Ослободжение", че героинята "наистина се влюбва в мъчителя" и призова властите да забранят производството на филма. В сряда член на правителството отмени разрешителното за снимките на филма и някои заглавия възвестиха спиране на продукцията. Представител на Джоли обаче заяви, че тези заглавия са неточни и всъщност снимките се осъществяват в Будапеща преди Босна. Продуцентите на лентата окачествиха отмяната на разрешението за снимки като "чисто технически въпрос".

actualno.com



flash