Търси в сайта...

SOS за планетата Земя в 3D

Разпростирайки се от наситените с пара дъждовни гори на Борнео до пустите полета на Арктика, до дълбините на световните океани, „SOS ПЛАНЕТА” отвежда до сърцето на най-засегнатите от екологична гледна точка места на нашата планета.

Благодарение на всепоглъщащото въздействие на гигантския екран и IMAX3D технологията, „SOS ПЛАНЕТА” ще потопи зрителите в красотата на екосистемите, сливайки живо действие и анимация, за да онагледи някои от най големите опасности, пред които е изправена Земята днес - глобалното затопляне, изсичането на горите и изтощаването на океаните.

Въпреки огромното богатство от средства за общуване, с които разполагаме, един настойчив призив продължава да изисква нашето внимание – потребността всички ние да запазим богатството и разнообразието на формите на живот на Земята.

Продуциран от „Енуейв Пикчърс” в сътрудничество със Световния фонд за дивата природа, „SOS ПЛАНЕТА” цели да привлече вниманието на възможно най-широка аудитория по възможно най-въздействащ начин - като едновременно удивлява и информира. Във филма причината и ефектът на всяко екологично състояние се подчертават и обясняват чрез магията на IMAX3D образите, а разказът води уважаваният американски новинар Уолтър Кронкайт.

Цитирайки „неотложната необходимост да достигнем хората в целия свят с посланието, че качеството на нашата околна среда бързо се влошава и вече застрашава собственото ни съществуване на тази планета”, Кронкайт е заснет на зелен екран и впоследствие насложен върху триизмерен телевизионен екран, който изплува от гигантския екран като увод към някои откъси във филма. Хипер реалистичните компютърно генерирани хабитати представят три различни застрашени екосистеми, а IMAX3D ефектите допринасят зрителите да навлязат в тях и споделят тревогата на животните, герои на филма. За да предотвратим екологичната катастрофа, най-напред трябва да осъзнаем, че съдбата на природата е личната съдба на всеки един от нас. В това послание на „SOS ПЛАНЕТА” се крие ключът към нашето общо бъдеще.

actualno.com



flash