Търси в сайта...

Джоли ще снима филм на Балканите

Известната холивудска звезда Анджелина Джоли, която в края на миналата седмица беше за един ден в Сараево, оповести в съобщение, че тази есен се завръща в региона, където ще снима филм, чието действие ще се развива по време на войната в Босна и Херцеговина, пишат днес сръбските медии, предаде БТА.

Актрисата подчерта, че това ще бъде любовна история, а във филма ще играят изключително артисти от страните от бивша Югославия.

Филмът разказва за любовта на двойка, която се среща непосредствено преди войната в Босна (1992-1995 г.), и за последиците, които войната има за тяхната връзка.

"Бих искала да включа в проекта колкото се може повече участници и да науча колкото се може повече. Макар действието да се развива по време на войната, филмът е любовна история, а не политическа декларация", заяви Джоли, която е посланик на добра воля на Върховния комисариат на ООН за бежанците. Медиите коментират, че по този начин е било окончателно потвърдено, че известната актриса скоро ще започне реализацията на проекта, който предизвика огромно внимание на медиите на Балканите.

Засега е сигурно, че Анджелина ще бъде режисьор на филма, но дали ще играе в него е все още е неизвестно. Сръбските вестници отбелязват, че тя ще пристигне в Белград на 3 септември, за да договори с продуцентската къща "Абарит" снимането на филма, който ще се създава в Сръбия и региона. Вестниците припомнят, че в събота сутринта Джоли е имала в Сараево отделни срещи с членовете на босненското председателство Харис Силайджич и Желко Комшич, с които е разговаряла за проблемите на бежанците.

actualno.com



flash