5 съвета, преди да се подстрижете

Преди да предприемете тази промяна, ето какво трябва да направите, за да се уверите, че няма да останете разочаровани, особено ако подстригвате къса косата си за първи път, съветват модните експерти от woman.hotnews.bg.  
 
Вдъхновете се! 
Като начало – съберете вдъхновение, подбирайки снимки на дами с къси прически, които много харесвате. Това може да са както ваши приятелки, така и популярни личности – важното е да добиете конкретна представа какво точно ви допада и какво не. Можете дори да занесете снимка на прическата, с която си се представяте на личния ви фризьор, и с него да обсъдите вариантите за новата ви прическа. Не забравяйте, че е важно да изберете прическа, която е подходяща както за чертите на лицето ви, така и за структурата на косата ви. Ето защо е хубаво да имате няколко варианта в главата си, които да обсъдите с фризьора. Не разчитайте, че ще изглеждате едно към едно със снимката на звездата, която сте занесли. 
 
Генералната репетиция 
Ако за първи път се престрашавате да подкъсите драстично дългата си грива, навярно трябва не само да си се представите, но и да се опитате да се видите с няколко къси прически. За целта ви съветваме да посетите магазин за перуки, където да пробвате няколко варианта, които се доближават максимално да представата ви за новата ви визия. Имайте предвид и че вече има много мобилни и компютърни приложения, с които можете да си направите визуализация с прически и грим по ваше желание. Въпросът е просто да направите малко генерална репетиция преди голямото "клъцни-срежи“. 
 
Обсъдете всичко и поискайте съвет
Във всеки салон можете да се консултирате със специалист по всякакви въпроси, свързани с косата. Ако нямате личен фризьор, огледайте се коя от приятелките ви има най-хубава и поддържана прическа й я помолете да ви запише час при фризьора си. Там отидете подготвени – със снимките на прическите, между които се колебаете и не забравяйте да задавате въпроси. Важно е да обясните на специалиста как поддържате ежедневно косата си – дали всеки ден я миете, сушите, изправяте, къдрите, каква е естествената ви коса и всичко, от което той ще може да добие представа каква ще е най-подходящата за вас прическа. Споделете своите притеснения и ще получите адекватно и професионално мнение преди голямата промяна. 
 
Сдобийте се с подходящите продукти 
Късата коса изисква различни грижи от тези за дългата. Освен стандартните "инструменти“ като гребен и четка, по-малка и тънка преса ще ви е изключително удобна за ежедневното оформяне на прическата. А що се отнася до различните козметични продукти като вакса за коса, масло и серум за краища, те навярно ще станат "първи приятели“ на косата ви, тъй като ежедневно ще укротяват и омекотяват вашата секси прическа. Не забравяйте да се консултирате с фризьора си за това как да оформяте косата си, за да изглежда ефектно всеки ден. 
 
Етапна промяна 
Ако се чувствате неуверени да направите толкова драстична промяна, каквато е подстригването на дълга коса, не се притеснявайте – нормално е, особено ако за първи път ще я оформяте толкова къса. За целта поетапно намалявайте дължината й, започвайки от дълъг боб, който с всяко посещение при коафьора си да намалявате. Така промяната ще става плавно и няма да ви стресира. А и специалистите са категорични, че веднъж започнали да подстригват косата си къса, повечето жени не могат да се спрат. Така че бъдете смели и се отдайте на пълна промяна.

Свързани новини

Най-очакваното модно събитие

20.02.2024

Кой е цветът на 2024?

19.01.2024

Пробуждане на модата

21.11.2023

Секс иконата захвърли веригите на грима

11.10.2023

Всичко е розово!

24.07.2023


flash