Позволени и забранени цветове за деловото облекло

Деловият гардероб на бизнес-дамата включва не само строг силует, качествени материали и скромни аксесоари. Цветовата гама също е крайно важна. Вслушайте с в съветите на woman.hotnews.bg какви са допустимите цветове за деловото облекло. 
 
Зелена светлина за семплите цветове 
Черно 
Дрехите в черен цвят са основата на деловия гардероб. Всяка една бизнес-дама непременно трябва да има поне четири черни дрехи, които да й стоят идеално - панталон, сако, строга стесняваща се надолу пола и права пола. 
Синьо 
Ако черното не е "вашия" цвят или пък професията ви е по-творческа и изисква по-ярки решения, наблегнете на синьото. Подходящи нюанси са ултрамарин, сапфирово синьо или тъмносиньо. Психолозите смятат, че синьото се асоциира с увереност и стабилност, затова дрехите в такива оттенъци ще предизвикат подсъзнателно доверие у клиентите и колегите ви. 
Зелено 
Зеленото е цветът на дружелюбието, хармонията и спокойствието. Ако искате да излъчвате именно това на своите бизнес-срещи, съставете си делови гардероб в зелени оттенъци. 
Кафяво 
Също като синьото, кафявото се асоциира със стабилност, увереност, надеждност. Това е "мъжки" цвят, затова ще е подходящ за дами, на които им се налага често да се срещат с представители на силния пол по работа. 
Сиво 
Сивото е достатъчно "солиден" цвят, който събужда доверие у околните и намеква за вашите завидни интелектуални способности. 
 
Жълта светлина за жълти и други аксесоари 
Виолетово 
Този цвят в психологията показва духовно богатство, загадъчност, класа. Не се обличайте изцяло във виолетово за работа, но носете смело аксесоари с този цвят. 
Бяло 
Бялото се асоциира с чистота, честност, подреденост, организираност. През текущия сезон е модерно да се облечете в бяло от глава до пети, но не ви препоръчваме подобен тоалет в деловата сфера. Иначе рискувате да изглеждате твърде "правилни" и безкомпромисни в очите на колегите, което може да ги настрои отрицателно към вас. 
Жълто 
Този слънчев цвят се асоциира с творческата енергия и затова е подходящ за хора с креативни професии - PR-специалисти, музиканти, актьори, дизайнери. Един жълт шал или жълта чанта могат да направят образа ви много по-жизнен. 
 
Червена светлина за неуместните цветове 
Оранжево 
Оранжевото се доближава до жълтото, но все пак не е препоръчително в деловата сфера дори и като лек акцент. Портокаловите оттенъци не будят доверие у хората и ще накарат колегите ви да се съмняват в професионалните ви качества. 
Червено 
Това е цветът на енергията, страстта и хъса - но не ви препоръчваме да го носите в деловите среди. Чисто психологически образът ви може да създаде атмосфера на конкуренция и да предизвика колегите ви да водят ожесточени спорове.

Свързани новини

Най-очакваното модно събитие

20.02.2024

Кой е цветът на 2024?

19.01.2024

Пробуждане на модата

21.11.2023

Секс иконата захвърли веригите на грима

11.10.2023

Всичко е розово!

24.07.2023


flash