Elton John се сдобри с Dolce & Gabanna

Elton John, който има две деца от сурогатна майка, обяви, че прощава на италианските моделиери Dolce и Gabanna за коментарите им срещу изкуственото оплождане и прекратява бойкота срещу модната къща Dolce & Gabanna.
 
Сър Elton John взе това решение, след като двамата дизайнери му поднесоха извиненията си, пише бгнес. "Голямо благодаря на Стефано и Доменико за извиненията... Ние винаги сме били големи почитатели на техните работи и сега, когато въпросът е приключен, с нетърпение очакваме момента, когато отново ще започнем да носим дрехи, създадени по техен дизайн. Ние обичаме Италия!". Това се казва в съвместно заявление на Elton John и съпругът му Дейвид Фърниш, публикувана на страницата на музиканта в социалната мрежа Инстаграм. Двамата имат двама сина на 4 и 2 годинки. 
 
През март тази година Dolce заяви в интервю за италианското списание "Панорама: "Не ме убеждават децата, пръкнали се по химически път. Това са синтетични деца. Утроби под наем, избиране на стока от каталог. И освен това как да обясните на детето коя всъщност е майка му. Раждането на потомство трябва да става в резултат на любов". Тези думи на моделиера извадиха от равновесие сър Elton John: "Как посмяхте да наречете моите прекрасни деца синтетични? Що се отнася пък до изкуственото оплождане, това е чудо, което позволи на милиони обичащи се двойки, както хетеро, така и хомосексуални, да постигнат своята мечта и станат родители. Вашите архаични възгледи са изостанали от времето, както и вашата мода. Повече няма да нося това, което е произведено с марката Dolce & Gabbana". В края на изявлението си британската поп икона призова своите поклонници да пренебрегват продукцията на знаменитата модна къща. "#BoycottDolceGabbana", гласеше хаштага на Елтона John. Дуелът между Elton John и дизайнерите се задълбочи, след като Gabanna се обяви за правото да казваш каквото мислиш и по този начин защити Dolce.
 
Сега обаче в интервю пред "Vogue", Dolce каза: "Съжалявам за думите си, не съм искал да обидя никого. Доста порових в душата си, много си говорихме и със Stefano (Gabanna) за това. Осъзнах колко неуместни са били думите ми и се извинявам. Това са просто деца".
 

Свързани новини

Най-очакваното модно събитие

20.02.2024

Кой е цветът на 2024?

19.01.2024

Пробуждане на модата

21.11.2023

Секс иконата захвърли веригите на грима

11.10.2023

Всичко е розово!

24.07.2023


flash