Разследват Prada за укриване на данъци

Дизайнерката Miuccia Prada е разследвана от данъчните власти в Италия, съобщава бгнес.
 
Прочутата моделиерка и съпругът й Patrizio Bertelli са подозирани в укриване на данъци от италианските власти заради съмнения в "точността на някои минали данъчни декларации". Според сайта WWD 65-годишната дизайнерка и съпругът й, които платили през януари 470 милиона евро на данъчните власти, постигнали споразумение миналата година, когато доброволно разкрили печалбите си. Миланската модна марка отрече да е вършила нередности, като посочи в комюнике: "Това споразумение напълно удовлетворява така обявените и потвърдени искания на италианските данъчни власти".
 
Директорът на модна къща "Prada" също заяви в комюнике до фондовата борса в Хонконг: "Нито компанията, нито някой от нейните филиали е бил или е замесен в това". Обвиненията идват след преместването на холдинговата компания на марката от Люксембург в Италия миналата година. Смята се, че моделиерката и съпругът й са укривали данъци в Люксембург в последните десет години.
 
Не за първи път известни дизайнери са разследване за възможно укриване на данъци. Domenico Dolce и Stefano Gabbana също бяха разследвани от властите миналата година. 

Свързани новини

Най-очакваното модно събитие

20.02.2024

Кой е цветът на 2024?

19.01.2024

Пробуждане на модата

21.11.2023

Секс иконата захвърли веригите на грима

11.10.2023

Всичко е розово!

24.07.2023


flash