Tyra Banks не одобрява мършавите манекенки

Tyra Banks изрази разочарованието си от предишните участнички в "Следващият топ модел на Америка", които отслабнали, за да се впишат в стандартите на модната индустрия след напускане на шоуто, информира бгнес.
 
Бившият супермодел полага усилия да събира жени с всякакви размери в дългогодишното си реалити шоу за модели, но признава, че не винаги може да повлияе на кариерата на участничките след напускане на шоуто. Tyra силно се разочаровала, когато минали участнички започнали да слабеят, за да получават повече работни ангажименти.
 
"Тъжното е, че като цяло моите момичета в "Следващия топ модел на Америка" са по-закръглени от момичетата във висшата мода и когато шоуто за тях приключи, са развълнувани. Искат веднага да получат работа, а когато попаднат в истинския свят, агентите ги принуждават да отслабнат поне с 9 кг. И като ги видя след четири месеца, са кожа и кости", обяснява Tyra.
 
Бившата моделка на Victoria's Secret сподели, че самата тя се е чувствала несигурна на модния подиум, облечена в оскъдно бельо. Тя смята, че модата и шоубизнесът често избират за идол отрицателен образ, според който жените трябва да бъдат изключително слаби, за да бъдат смятани за красиви.
 
"Колкото по-слаби са актрисите, певиците или знаменитостите, толкова повече корици на списания получават. Модата е много тясно определение на това какво е красота, особено сега. Вече има размер 0 или 00", казва Tyra пред онлайн таблоида Digital Spy.

Свързани новини

Най-очакваното модно събитие

20.02.2024

Кой е цветът на 2024?

19.01.2024

Пробуждане на модата

21.11.2023

Секс иконата захвърли веригите на грима

11.10.2023

Всичко е розово!

24.07.2023


flash