Русата сексбомба, която се превърна в... мъж-модел (галерия и видео)

Русата красавица, която отряза косите си, за да се снима като мъжки модел, разказва, че най-честото, с което се сблъсква, е погрешното убеждение, че със съпруга й Adam Santos-Coy са гей двойка.
 
31-годишната Elliott Sailors разказва пред Elle.com: "Понякога хората ни взимат за гей двойка. Не ни пука, освен когато хората се държат грубо." 187 см. красавица допълва: "Дори когато разберат, че съм жена, някои си мислят, че поне Adam трябва да е гей, щом е с жена като мен. Хората имат щури хрумвания".
 
Sailors е бивша победителка в конкурси за красота в Аризона и е отгледана от родители-мормони. Преди да предприеме драстичната промяна във вида си, е била в женския каталог на Ford Models. През октомври 2012 обаче решава да отреже косата си, да пристегне гърдите си и възползвайки се от незатихващия глад на индустрията към андрогенни модели, да опита да се пласира като мъжки модел. За самата нея промяната не е била толкова шокираща. "В предишните ми години на работа като модел се фрустрирах много, защото мислех, че лицето ми има много мъжки черти - имам гъсти вежди, високо чело, много силна челюст - имах чувството, че приличам на травестит", споделя тя пред New York Post.
 
 
Разбира се, за промяната е имало както чисто практични, така и по-социално ангажирани причини. "Не ставах по-млада, а в нашия бизнес момичетата са принуждавани да изглеждат винаги на 20. Жените модели са значително по-добре платени от мъжете, но могат да работят много по-кратко. Казах си - да, хонорарът ми ще падне, но ще мога да работя много по-дълго, защото при мъжките модели признаците на стареенето имат много по-малко значение и то се проявява много по-късно". 
 
Но не е само това. С новата си кариера Elliott се надява да отвори дебат за половата идентификация в модата. След като е опитала и двете страни, Sailor определено предпочита ангажиментите, в които е наета като "мъж". "Едно от любимите ми неща, когато снимам като мъж, е колко по-директни са хората, с които работя, когато искат нещо", казва тя пред Elle.com. "Като жена винаги са ме третирали по-меко и внимателно, със заобикалки. Винаги търпеливо търсеха начин да кажат по-внимателно "А би ли могла да опиташ това, или ето така". Като мъж просто ми казват "Пич, изправи се малко, хайде."
 
Тя разказва, че мъжът й е застанал 100% зад решението й и даже сам е заснел момента, в който отрязват косите й. Не толкова подкрепяща е била реакцията на майка й Tamsin обаче. "Майка ми ясно даде да се разбере, че не е съгласна и че е срещу вярванията й", казва Sailors. А как се чувства самата тя? "Аз съм си същия човек, който винаги съм била", разсмива се тя. "Нямам никакво намерение да си смянам пола или нещо подобно. Не се смятам за мъж, просто се снимам като такъв. Нямам проблем с пола или сексуалността си, харесвам тялото и пола си. Ангажимент като всеки друг, просто малко по-необичаен".

Свързани новини

Най-очакваното модно събитие

20.02.2024

Кой е цветът на 2024?

19.01.2024

Пробуждане на модата

21.11.2023

Секс иконата захвърли веригите на грима

11.10.2023

Всичко е розово!

24.07.2023


flash