Търси в сайта...

"FHM" се отказа от "расистка" корица

Списание "FHM" във Филипините се извини и се отказа от корицата си за март заради оплаквания, че снимката на актриса със светъл цвят на кожата, заобиколена от тъмнокожи модели е расистка, съобщават британски медии.

Корицата на списанието показва филипинската актриса Бела Падила в розов бански, заобиколена от чернокожи моделки в черен бански, и надпис: "Бела Падила излиза от сенките". Филипинското издание на "FHM", което е най-продаваното мъжко списание в страната, съобщи, че е решило да промени корицата, след като било засипано от критики заради "расистката" корица.

Оригиналната корица беше качена на страницата на списанието във Фейсбук в събота и предизвика множество критики. "Когато "FHM" ще се появи на щандовете през март, то ще има различна корица. Смятаме, че това е най-предпазливото решение заради смущението, предизвикано от първоначалната корица", съобщи компанията Съмит Медия, която издава списанието.

"Извиняваме се и благодарим на тези, които изказаха мнението си. Извиняваме се на Бела Падила за проблемите, които това може да й създаде. В стремежа си да показваме все по-предизвикателни корици, ще се стремим да бъдем по-съзнателни следващия път", допълва компанията.



flash